Báthory Lakoma 2017 – 2/1
Időpont:
Helyszín:
2017. július 12. (szerda) – 19:00

Az idei lakomán a korabeli gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a XVII. század nemesi lakomáinak legkedveltebb fogásait. Sült háziszárnyasok, klasszikus köretek, helyi kertek gyümölcsei éppúgy az aztalra kerülnek, mint a korszak kuriózumainak számító egzotikus gyümölcsök. Helyi borok, sör és természetesen pálinka kíséri a nagyszerű fogásokat, amelyeket a Tinódi Fogadó szakácsmesterei alkotnak újra. A lakoma fogalma azonban nem csak az evés-ivást foglalja magában: tradicionális előadók korabeli dallamokkal szórakoztatják a közönséget, minden évben külön meglepetés is színesíti az eseményt.

Az ételeket a Tinódi Hotel és étterem csapata kreálja. A tervezett menü:

AZ NAGY BÁTHORY PETSENYÉS TÁL

Hozzá annyi ital mit bendőd megbír – pálinka a hordóbul, bor és bodzának málnának a leve

Találsz majd rajt az tálon:

– Indiai tikpulyát söltve
– Tikfiat egészben
– Koca tsülkét s oldalasát
– Gácsér combja lészen vágyad
– Lesz majd talján kolbász és szalonna
– Körítjük a lakomát rizs- és árpakásával, murokkal és hajalt borsóval,
– Lészen még puliszka és földi óma is, szépítve az szatmárkerti gyümölcsösből…

Az vendégeket korhű ruhás népség szolgálja…

Jegyek elővételben a Tinódi Hotel és Étteremben kaphatók – 95/320-225
További információk: 30/9466-689

A változtatás jogát a szervezők fenntartják.

A Báthory Lakoma a Facebookon

További programajánlat

Adj vért, adj esélyt – ezzel a szlogennel szólít véradásra a Magyar Vöröskereszt ...
2017. december 15. (péntek) – 10:00–19:00

Véradás a karáncsonyi ünnepek előtt

Karácsonyváró műhelyfoglalkozásra, gyerekszínházra várják a kicsiket a várba. A rajzpályázat díjátadása is ekkor lesz… ...
2017. december 17. (vasárnap) – 14:00

Karácsonyváró “A Te Napod” a várban

A koncertek után nem sietünk, jó lenne, ha mindenki kitáncolná magából, amit ki kell az ünnepekig… ...
2017. december 23. (szombat) – 21:00

AZK-évzáró: Kedveskovács, Fák alatt

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás