Pajor András fotóművész kiállítása nyílt meg a Galeria Arcisban

Én is – Fény is címmel nyílt kiállítása a sárvári Pajor Andrásnak a Galeria Arcis termeiben. A tárlatot Majthényi László köszöntötte, majd Takács Zoltán Bálint nyitotta meg. Szaxofonon közreműködött: Szabó Dávid.

Beton + kreativitás = változatos, időtálló ékszerek, dísztárgyak

A beton mint ékszerek, kiegészítők alapanyaga is működhet. Erre bizonyíték Némethné Szele Marietta kiállítása, amelyen különböző színekkel vadított beton dísztárgyak változatos sokasága látható.

Egy kiállítászáró képei – finisszázs a Galeria Arcisban

Bartek Péter Pál festőművész és Szarka Fedor Guido kiállításának finisszázsán zenei közreműködők is felléptek. Muzsikált Boda Csaba, Boda László, Mészáros Szabolcs és Bartek Péter Pál.

Jelen állapot – Kereszty Gábor fotókiállításának megnyitója

Kereszty Gábor nemcsak a Sárvári Fotóklub tagja, a Sárvárikumon is gyakorta találkozik a nevével az olvasó egy-egy fotóalbum mellett. Kiállítását Benkő Sándor, a Fotóklub elnöke nyitott meg a vár Folyosó Galériájában.

Megnyílt – Bartek Péter Pál és Szarka Fedor Guido tárlata

Bartek Péter Pál festőművész és Szarka Fedor Guido grafikusművész közös tárlatát maguk az alkotók nyitották meg. December 2-án finisszázzsal zárul majd a kiállítás, eddig lehet megtekinteni.

“Fekete az anyag rejtett lelke…” – Szilárdi Béla kiállításáról

Szilárd Béla – Babits szavaival bevezetett – kiállítása felteszi a kérdést a műértő közönségnek is: "Hogy kerül galériába az elektronikai hulladék? Hol a művészet és hol a lom?"

Lencsés Ida és Kovács Péter Balázs tárlata nyílt meg a várban

Lencsés Ida – Ferenczy-díjas kárpitművész és Kovács Péter Balázs – KPB Munkácsy-díjas képzőművész kiállítását KPB, a kiállító művész nyitotta meg. Közreműködött Vajda András, jazzdobos.

Fényképek tele történettel, mesélnivalóval – Sófalvi János tárlata

János szerény ember, szerénysége komoly bölcsességet takar. Csendességére jellemző, hogy soha nem dicsekedik, soha nem kérkedik azzal, amin átment, amit látott, és volt szerencséje megörökíteni.

Mirosław Owczarek sárvári kiállításának megnyitója videón

Mirosław Owczarek grafikusművész ritkán állít ki. Eddigi három tárlata közül kettő Magyarországon nyílt, a legutóbbi Sárváron. 1992-től több mint 1000 darab plakátot tervezett. A sárvári válogatás magáért beszél.

Lengyel grafikusművész plakátkiállítása nyílt meg a várban

Mirosław Owczarek grafikusművész ritkán állít ki. Eddigi három tárlata közül kettő Magyarországon nyílt, a legutóbbi Sárváron. 1992-től több mint 1000 darab plakátot tervezett. A sárvári válogatás magáért beszél.

Megnyílt Reczetár Ágnes Visszatekintés című kiállítása

Reczetár Ágnes Visszatekintés című plakátkiállítását Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. A tárlat a képtárban rendezett kiállítások gazdagságát is jól bemutatja.

A valóság önmaga hat – Tahin Gyula fotóművész kiállítása

Tahin Gyula fotóművész képein a valóság önmaga nyűgöz le. Pusztán a témaválasztás indítja el bennünk a fantáziát, hiszen a leképezett objektumok szinte szürrealisztikusak.

Segítsd őket haza – Szentmise a Kalapos kútnál, kiállítás Sitkén

Rácz István tábori lelkész mutatott be szentmisét a sitkei egykori ideiglenes hadifogolytábor helyszínén lévő emlékhelyen. A mise után "Segítsd őket haza" címmel nyílt kiállítás a sitkei művelődési házban.

Tíz képzőművész alkotásai a hűség városából – Galeria Arcis

A soproni FidelissimArt művészcsoport tíz kiállító alkotójának művei láthatók június 28-ig a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. A tárlatot – Kondor János bevezetője után – Markó Péter nyitotta meg.

Fotósaink alaposan dokumentálták a X. Mazsorett Fesztivált

A fesztivál mazsorettprogramjairól Dr. Kereszty Gábor készített óriás fotóalbumot, a kapcsolódó kiállítás megnyitóján, illetve a fesztiválzáró Barrio Latino koncerten pedig Auer Gábor kattintgatott.

Pajor András koncepciózus fotókiállítása nyílt meg a múzeumban

A kiállítás koncepciózus. Európa különböző pontjain készült, párba állított képeket – egy ablak két üvegszemeként – kísérel meg a szemlélőben ismét egyesíteni egyetlen új nézőpontot létrehozva.

Mozdulatlan utazás – Jáger István kiállításának megnyitója

Jáger István grafikusművész kiállítását Várnai László tanár nyitotta meg, aki a közönség képzelőerejét is segítségül hívva leplezett le két képet. A megnyitó kitűnő házizenekarának szereplése is látható videónkon.

Jáger István grafikusművész tárlatának nem mindennapi megnyitója

Jáger István grafikusművész kiállítását Várnai László tanár nyitotta meg, aki a közönség képzelőerejét is segítségül hívva leplezett le két képet. A megnyitó kitűnő házizenekarának szereplése is látható videónkon.

Idén 38 májusfát állítottak fel a Nádasdy-vár parkjában

Idén 38 májusfát állítottak sárvári intézmények és civil szervezetek a Várparkban. A liget fái a csúcsukra helyezett apró attribútumokkal utalnak állítóikra is. A faállítás után piknik, majd kiállításnyitó következett.

Méhészeti tárlat az Arborétum “babaházában”

Lelkes méhészek megkezdték az Arborétum területén található régi, úgynevezett Babaház felújítását, hogy a közeljövőben, egy aprócska, de annál érdekesebb méhészeti tárlatot alakítsanak ki ott.

Kiállított alkotások vásárlásával segíthetünk – Szivárvány a világ

A pecöli kisiskolások szívmelengető műsora, a Ma' Mint' Ti gyönyörű hangú énekesei és Gerbert Judit varázslatos kisugárzása igazi ünneppé varázsolta a kiállításnyitó eseményt, ami közös énekléssel zárult.

Fotókon a Fábián?Biczó művészcsalád emlékkiállításának nyitója

Szigyártó Gyöngyi felajánlotta fotóit a Sárvárikum számára, amelyeket a Fábián?Biczó művészcsalád tiszteletére rendezett kiállítás megnyitóján készített. Ezúton tesszük közzé őket.

Jelölt út – Dr. Kereszty Gábor fotókiállítása Ostffyasszonyfán

Dr. Kereszty Gábor fényképeivel gyakorta találkozhatnak olvasóink a Sárvárikum oldalain is. Jelölt út című kiállítása az Ostffyasszonyfai Művelődési Házban tekinthető meg április 17-ig, húsvét hétfőig.

Egy művészcsalád sárvári indulásának képemlékei – videó a megnyitóról

Közel 10 évet élt Sárváron a két képzőművész, Fábián Gyula és Biczó Ilona. A házon, amelyben laktak, emléktáblát helyeztek el. A tárlatot megnyitó dr. Kovács Árpád személyes emlékeket osztott meg a közönséggel.

Április végéig láthatók Benkő Sándor fotói Sitkén

A sitkei művelődési házban nyílt Benkő Sándor fotókiállítása, amelyet Morgós István polgármester ajánlott a közönség figyelmébe. Ezzel egy időben nyitották meg a gyerekek rajzversenyének tárlatát is.