A Barrio Latino zenekar koncertje a X. Mazsorett Fesztiválon

A X. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál zárókoncertjét a Barrio Latino együttes adta. A hondurasi frontember, Mario végig forrón tartotta a hangulatot, éjjelig táncolt az egész várudvar.

Koncertrészletek a májusvégi synthpop estről az AZK-ból

Az estén az Apsürde már második alkalommal vendégeskedett, borongós, magyarnyelvű számaik ezúttal is jól működtek. A Synth with Meggie pedig szinte már házizenekarnak számít.

Jáger István grafikusművész tárlatának nem mindennapi megnyitója

Jáger István grafikusművész kiállítását Várnai László tanár nyitotta meg, aki a közönség képzelőerejét is segítségül hívva leplezett le két képet. A megnyitó kitűnő házizenekarának szereplése is látható videónkon.

Koncertrészletek az El Dudás Duo sárvári előadásából

Második alkalommal játszott Sárváron Dudás Lajos, a bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos, aki ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel. A koncertrészletek önmagukért beszélnek.

Egy művészcsalád sárvári indulásának képemlékei – videó a megnyitóról

Közel 10 évet élt Sárváron a két képzőművész, Fábián Gyula és Biczó Ilona. A házon, amelyben laktak, emléktáblát helyeztek el. A tárlatot megnyitó dr. Kovács Árpád személyes emlékeket osztott meg a közönséggel.

Kameravégen a The Fonda / Stevens Group – videók a koncertről

A The Fonda / Stevens Group jazzkoncertjén a kezdőszámot, a Soon To Know-t és a ráadástételt, a For Us-t rögzítettük. E két ellenpólus közé épült fel a minden percében izgalmas koncert.

Koncertrészlet – a Vasárnapi Gyerekek játszott az AZK-ban

A Vasárnapi Gyerekek nem egy átlagos zenekar. Olyan új dimenziókat érint, mind szövegben, mind hangzásvilágban, melyek eltérnek a mai megszokott sztereotípiáktól.– (forrás: MagyarDalNapja)

Koncertrészlet – Takáts Eszter és Zenekara játszott az AZK-ban

"Eszter valóban nagyon tud dalt írni, zeneileg és szövegekben is rendkívül termékeny, egy-egy hasonló minőségű sorért és dallammenetért mások fél életeket izzadnak." – (Rácz Mihály, Lángoló Gitárok)

A Regös együttes húzta a muzsikát a “Pilvax” kávéházban március 15-én

Jónéhány éve hagyomány Sárváron, hogy a várbéli ünnepi megemlékezést követően a művelődési központ folyosóján, az alkalomhoz illő muzsika mellett borozhatnak, beszélgethetnek a sárváriak.

A Weöres Sándor Színház művészeinek műsora 2017. március 15-én

Közreműködtek a Weöres Sándor Színház művészei: Bálint Éva, Balogh János, Szabó Tibor – A "Pilvax" kávéházban a Regös együttes zenélt. Beszédet mondott: dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Dr. Szabó Sándor Fények és árnyak című tárlatának megnyitója

A kiállítás megnyitóján közreműködött Újvári Gyöngyi és dr. Gál Sándor – megzenésített verseik közül válogattak. A tárlatot Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg.

T. Doromby Mária textilművész kiállításának megnyitója

T. Doromby Mária textilművész kiállítását Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. Az Átjárás címet viselő tárlat március 26-ig látogatható a könyvtár nyitvatartási rendjében.

Videón a “maszk urai” – AZK-farsang: Eticatt, Pluto, Maszkura

A fánk helyett inkább a hajakra és ruhákra került szalag a sárvári Alternatív Zenei Klub farsangi buliján. Debütált az Eticatt, jött a Pluto, végül a Maszkura és a Tücsökraj már jól ismert szövegei töltötték be a pincehelyiséget.

Videóösszefoglaló – The Bits – Beatles-emlékzenekar @ AZK

A Nádasdy-vár Alternatív Zenei Klub sorozatának évadzáró eseménye, a kiváló The Bits zenekar Beatles-emlékestje igazi hídként működött a generációk között. Együtt táncoltak tizenévesek és örökifjú zenerajongók.

Kovács Dorottya festő- és grafikusművész kiállításának megnyitója

Kovács Dorottya festő- és grafikusművész "Kertek alatt" című kiállítását megnyitotta: Csiszár Máté, a művésznő férje.

Videóösszefoglaló – A Gátnál, Dope Calypso, The Beans @ AZK

A Gátnál hazai színekben érkezett, Félmágió című nagylemezükről, és a Szihám című EP-ről játszottak. Utánuk a garage punk/rock kapta a főszerepet: nagyot zúzott a Dope Calypso, szintúgy a The Beans. Videóösszegzés…

Németh József emlékkiállításának megnyitója kisvideón

Németh József festőművész emlékkiállítását unokája, Torjay Valter festőművész és művészettörténész nyitotta meg a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében.

Videó – PaprikaPaprika, Meztelen Diplomaták, Patrick Walker

A Simon, Júdás-napi vásár forraltboros előestjére kiváló fellépők érkeztek a vár Pinceklubjába. A PaprikaPaprika, a Meztelen Diplomaták és a szigetországból érkező Patrick Walker Trio húzták. Videóösszegzés…

Kékesi Gábor kiállításmegnyitója videón

A fiatal szobrászművész kiállítását Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitotta meg. A tárlat november 1-jéig látogatható hétköznapokon 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Videóösszefoglaló – 8bit, Synth with Meggie, Apsürde @ AZK

A synth-pophoz külön szubkultúra kapcsolódik ma világszerte. Talán kevesen tudják, de a környékünkön is sok szintipop-banda aktív. Az AZK-ban a Synth with Meggie, az Apsürde, és a 8bit lépett fel.

Uwe Oberg teljes sárvári koncertje videófelvételen

Legfontosabb inspirálói között Thelonious Monk, Paul Bley, Cecil Taylor, Don Pullen, Ran Blake, Alex Schlippenbach, Andrew Hill, Anthony Braxton, John Cage és más európai improvizált zenék szerepelnek.

A Sárvári Szüret 2016 fellépőinek válogatásvideói

Az idei szüreti programokat alaposan megtréfálta az időjárás. Az eső miatt a felvonulás elmaradt, a folklórműsort pedig a Nádasdy-vár nagytermében tartották meg négy együttes közreműködésével.

Tisza-Kalmár György kiállítása – Gyógyítás és művészet

A fővárosi származású festőművész jelenleg Egyházashetyén él. Az utóbbi időkben a természetgyógyászat és a művészet összekapcsolásán dolgozik. Kiállítását saját maga nyitotta meg.

Videóösszefoglaló – “Az Égben lebegők csarnoka” – emlékest

Sokan összejöttek emlékezni a könnyűzene elhunyt vas megyei szoglálóira a Nádasdy-várban, az Égben lebegők csarnoka című csendesülős, tábortüzes rendezvényen. A továbbvitt történetek, emlékek győztek az elmúláson…

Videóaperitíf a 36. Nemzetközi Folklórnapok nyitónapjáról

Nem jutott ki az idei folklórnapok nyitónapjára? Megmutatjuk, miről maradt le, minden fellépő együttestől rögzítettünk videót. Nagyon erős a felhozatal, ha teheti, a gálát ne hagyja ki!