IronCats rockabilly buli a Tinódi Fogadóban

Indulása óta több tagcserén is átesett a tágabb értelemben sárvári kötődésű IronCats zenekar. Stieber Gábor és felesége, "Tupirka" egykori sárváriakként

Fényképek és videók a 40 éves néptánckör jubileumi nagyműsoráról

Sárváron a szervzett néptáncoktatás kerek 40 évvel ezelőtt indult útjára. Ezt az évfordulót ünnepelte meg méltó módon a jelenleg egyesületi

Kinyitják a kinyitandót, és kieresztik a kieresztendőt

Alig vártam, hogy végre élőben halljam és érezzem a Cabaret Medranot! Aztán hallottam és éreztem. Minden előfeltételezésemet igazolva az első

„A 12 legszebb magyar vers” átiratai ma is ütősek

2015-ben „a 12 legszebb magyar vers” a Savaria Slam Poetry tagjainak / szerzőinek átiratában így szólalt meg a Nádasdy-várban. Érdemes

Szuppán Irén emlékkiállítása

Szuppán Irén Munkácsy- díjas textilművész emlékkiállítását nyitotta meg a Galeria Arcisban Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója. A művész hozzátartozóit

Diákírók, diákköltők – A 41. irodalmi alkotótábor gálájáról

Tegnap volt a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat gálája Sárváron. Ezen a gálán annyi erős, hatásos szöveg zúdult rám, hogy

Beszélgetések, amelyek suttogásból indulnak – az Embryo Szombathelyen

Amikor 2008-ban volt szerencsém és lehetőségem az Embryo egyik magyarországi koncertjét (a kettőből) Sárváron megszervezni, még nem tudtam, hogy az

Advent a Posta téren – Gerbert Judit és Szabó Kriszti műsorából

A bronzvasárnap után már a hétköznapok estéin is programok várják a Posta térre kilátogatókat. Hétfőn a Gerbert Judit és Szabó Kriszti alkotta duó lépett fel, és teremtett karácsonyi hangulatot dalokkal, novellákkal?

Advent II. – a Daniel Speer Brass a második gyertyagyújtásnál

Advent második vasárnapján a Nagycsaládosok Egyesülete gyújtotta meg a második gyertyát. A hideg, viharos széllel viaskodva a Daniel Speer Brass csapata adta az ünnepi koncertet.

Videó – Advent I. – Ujvári Timi és Dörnyei Roland lépett fel

Advent első vasárnapján a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület gyújtotta meg az első gyertyát a Csicsergő Óvoda növendékeivel. Műsort Ujvári Tímea és Dörnyei Roland adtak.

Jelen állapot – Kereszty Gábor fotókiállításának megnyitója

Kereszty Gábor nemcsak a Sárvári Fotóklub tagja, a Sárvárikumon is gyakorta találkozik a nevével az olvasó egy-egy fotóalbum mellett. Kiállítását Benkő Sándor, a Fotóklub elnöke nyitott meg a vár Folyosó Galériájában.

Videórészletek Rozmán Lajos Liszt-díjas klarinétművész Bach-estjéről

Nagy sikerrel játszott el Bach szólóhegedűre írt műveiből egy órányi válogatást a sárvári származású Rozmán Lajos Liszt-díjas klarinétművész – a világon egyedülálló módon – hangszerére, a klarinétre átültetve.

Videórészletek a Müller Péter Sziámi AndFriend Cohen-estjéről

A Müller Péter Sziámi AndFriend Halleluja! című Leonard Cohen-emlékestjéről már mutattunk fotóalbumot, illetve összefoglalót is olvashattak. Most mutatunk néhány részletet is a kitűnő koncertből.

Tűzevés, hátraszaltók, dobrévület a szenegáli Ballet Camarától

A szenegáli gyökerű Ballet Camara egészestés előadásában több Nyugat-afrikai népcsoport táncát láthattuk révületbe ejtő dobolással, nem kevés akrobatikával és tűzszelidítéssel is fűszerezve.

Ismerje meg az idei folklórfesztivál résztvevőit táncukról is!

Videóösszeállításunkban a nyitónap résztvevőinek táncaiból láthatunk részleteket. A sárváriak, Moldova, Ciprus, Olaszország, Bulgária, Románia és Szerbia együtteséhez ma Szenegál is csatlakozik majd.

Mirosław Owczarek sárvári kiállításának megnyitója videón

Mirosław Owczarek grafikusművész ritkán állít ki. Eddigi három tárlata közül kettő Magyarországon nyílt, a legutóbbi Sárváron. 1992-től több mint 1000 darab plakátot tervezett. A sárvári válogatás magáért beszél.

Csak egy újabb tégla a falban – Pink Floyd-emlékest (videórészlet)

A hirtelen lehűlt, szeszélyes időjárás ellenére szép számmal benépesítették a Pink Floyd-rajongó zenekedvelők a Nádasdy-várat az On the Wall Pink Floyd tribute zenekar nagyszerű koncertjére.

Koncertvideók a IX. Nádasdy Történelmi Fesztivál 2. napjáról

A IX. Nádasdy Fesztivál második napján folytatódott a változatos és igényes könnyűzenei együttesek sora: Kanona Band, Hangácsi Márton, Soulwave, Folk on 45, Cimbaliband, Zságbamacska?

Ha lemaradt a IX. Nádasdy Fesztivál első napjáról, nézzen bele videón!

A IX. Nádasdy Fesztivál első napján változatos és igényes könnyűzenei együttesek léptek fel: Váray Laci, a Fák alatt, Balkán Fanatik, Takáts Eszter és zenekara, Ocho Macho és a Tabulatúra régizene együttes.

Raasleela/Mayur Nritya tánccsoport (India) @ Sárvár, Csónakázó-tó

Az indiai tánccsoport a Szent Iván-éjszaka műsorának részeként lépett fel Sárváron, a Csónakázó-tó mólóján, szereplésüket a Nemzetközi Jóga Nap & 2. Gangesz?Duna Kulturális Fesztivál szervezte.

A Barrio Latino zenekar koncertje a X. Mazsorett Fesztiválon

A X. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál zárókoncertjét a Barrio Latino együttes adta. A hondurasi frontember, Mario végig forrón tartotta a hangulatot, éjjelig táncolt az egész várudvar.

Koncertrészletek a májusvégi synthpop estről az AZK-ból

Az estén az Apsürde már második alkalommal vendégeskedett, borongós, magyarnyelvű számaik ezúttal is jól működtek. A Synth with Meggie pedig szinte már házizenekarnak számít.

Jáger István grafikusművész tárlatának nem mindennapi megnyitója

Jáger István grafikusművész kiállítását Várnai László tanár nyitotta meg, aki a közönség képzelőerejét is segítségül hívva leplezett le két képet. A megnyitó kitűnő házizenekarának szereplése is látható videónkon.

Koncertrészletek az El Dudás Duo sárvári előadásából

Második alkalommal játszott Sárváron Dudás Lajos, a bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos, aki ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel. A koncertrészletek önmagukért beszélnek.

Egy művészcsalád sárvári indulásának képemlékei – videó a megnyitóról

Közel 10 évet élt Sárváron a két képzőművész, Fábián Gyula és Biczó Ilona. A házon, amelyben laktak, emléktáblát helyeztek el. A tárlatot megnyitó dr. Kovács Árpád személyes emlékeket osztott meg a közönséggel.