Poniklo Imre akusztikus estje és az Égben lebegők tábortüze

A legpatinásabb magyar indie zenekar, az Amber Smith frontembere érkezik hozzánk akusztikus estjével, amely után tábortűz gyúlik…

Csak egy újabb tégla a falban – Pink Floyd-emlékest (videórészlet)

A hirtelen lehűlt, szeszélyes időjárás ellenére szép számmal benépesítették a Pink Floyd-rajongó zenekedvelők a Nádasdy-várat az On the Wall Pink Floyd tribute zenekar nagyszerű koncertjére.

Rózsaszín köd ereszkedett a várra – Pink Floyd-emlékest

A hirtelen lehűlt, szeszélyes időjárás ellenére szépszámmal benépesítették a Pink Floyd-rajongó zenekedvelők a Nádasdy-várat az On the Wall Pink Floyd tribute zenekar nagyszerű koncertjére.

Visszajárók és első bálozók – XVI. Vármeeting Motoros Találkozó

Amikor nyilvánosságra hozták az idei Vármeeting programját, örömmel konstatáltam, hogy jelentős frissítést kapott a rendezvény a fellépők névsorát tekintve.

Idén sem úsztuk meg – A XVI. Vármeeting képekben

Az időjárás idén sem volt kegyes a Vármeetinghez, ám ennek ellenére az utóbbi évek egyik legjobb hangulatú rendezvényét élvezhették a látogatók augusztus első hétvégéjén.

Koncertvideók a IX. Nádasdy Történelmi Fesztivál 2. napjáról

A IX. Nádasdy Fesztivál második napján folytatódott a változatos és igényes könnyűzenei együttesek sora: Kanona Band, Hangácsi Márton, Soulwave, Folk on 45, Cimbaliband, Zságbamacska…

Ha lemaradt a IX. Nádasdy Fesztivál első napjáról, nézzen bele videón!

A IX. Nádasdy Fesztivál első napján változatos és igényes könnyűzenei együttesek léptek fel: Váray Laci, a Fák alatt, Balkán Fanatik, Takáts Eszter és zenekara, Ocho Macho és a Tabulatúra régizene együttes.

Sörfesztivál üzemmód a fúvószenei megmérettetés után

A fúvószenei verseny után a rendezvény átváltott sörfesztivál üzemmódba népszerű könnyűzenei műsorblokkal, Nagy Feróval, Bikinivel, Irigy Hónaljmiriggyel, Kasza Tiborral…

Hetedik alkalommal versengtek a fúvószenekarok

Hetedik alkalommal érkeztek Sárvárra a három nehézségi kategóriában versengő fúvós zenekarok. A verseny után a rendezvény átváltott sörfesztivál üzemmódba népszerű könnyűzenei műsorblokkal.

Fotóalbum Udvaros Dorottya sárvári lemezbemutató koncertjéről

Majdnem valaki című új albumának lemezbemutató koncertjét tartotta Sárváron Udvaros Dorottya, akit a lemez zeneszerzője, Hrutka Róbert és zenekara kísért. A szövegeket Bereményi Géza jegyzi.

Csodák földjén Sárváron a Wonderlandiekkel – a SOK estjéről

Sárváron szerepelt a Wonderlandi Gospel Kórus. A hír futótűzként terjedt a Tinódi Gimnáziumban tartott koncertjük után. Valójában a Sárvári Oratórikus Kórus alakult át egy estére a képzeletbeli amerikai együttessé.

Ilyen volt az Ed is On + Jóvilágvan koncert – HErBY is szerette

Az Ed is On és a Párkányból érkező Jóvilágvan zenekar zárta az AZK téli–tavaszi évadát. A két kitűnő együttes koncertjére a "youtube-király" HErBY is ellátogatott, és persze végiglive-olta az eseményt.

A Barrio Latino zenekar koncertje a X. Mazsorett Fesztiválon

A X. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál zárókoncertjét a Barrio Latino együttes adta. A hondurasi frontember, Mario végig forrón tartotta a hangulatot, éjjelig táncolt az egész várudvar.

Fotósaink alaposan dokumentálták a X. Mazsorett Fesztivált

A fesztivál mazsorettprogramjairól Dr. Kereszty Gábor készített óriás fotóalbumot, a kapcsolódó kiállítás megnyitóján, illetve a fesztiválzáró Barrio Latino koncerten pedig Auer Gábor kattintgatott.

Próféták által… – Szigeti István műveinek ősbemutatója volt

Szigeti István Erkel-díjas zeneszerző műveit hallhattuk Sárváron, a Reformáció 500 – Ünnepi hangversenyen. Az Adagio, az Elégia és a Próféták által… című daraboknak ráadásul ez volt az ősbemutatója.

Koncertrészletek a májusvégi synthpop estről az AZK-ból

Az estén az Apsürde már második alkalommal vendégeskedett, borongós, magyarnyelvű számaik ezúttal is jól működtek. A Synth with Meggie pedig szinte már házizenekarnak számít.

Halleluja! – Leonard Cohen legjobb dalai magyarul

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar ezúttal Cohen-emlékműsorral és vendégelőadóval érkezik hozzánk Sárvárra.

Színház és zene – 2017. szabadtéri szezon

Színház és zene – Szabadtéri szezon a Nádasdy-várban 2017 – Érvényes: 2017. szabadtéri szezon – Kiadja: Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár

AZK-Koncertnaptár (2017. január–június)

AZK-Koncertnaptár – Érvényes: 2017. január–június – Kiadja: Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár – Felelős kiadó: Kondor János   Megnyitás / Letöltés

Ha minden kötél szakad – Kanona koncert különleges vendégekkel

A Kanona Band tavaszi koncertje már szinte hagyomány, csakúgy, mint ilyenkor a különleges közreműködők. Idén Harami Olivér, a szombathelyi Kötélugró-Klub tagja és Horváth Meggie énekesnő vendégszerepeltek.

Az emlék még él – a Dandy’s-emlékzenekar játszott a hétvégén

A majális előtti napon koncertezett a Dandy's-emlékzenekar a Nádasdy-vár udvarán. A plakátokon szereplő kiírástól eltérően ugyanis nem maga a Dandy's lépett fel, hiszen az már több mint 35 éve megszűnt.

A zenéé volt a főszerep a várban május 1-je előestéjén

Három zenekar játszott a várudvaron április 30-án népes és lelkes közönség előtt. A Dandy's-emlékzenekar kellemes nosztalgiát idézett, Ujvári Timi és csapata táncoltatott, Ziskó Olivér pedig a tűzzel is játszott.

Dupla fényképalbum a Sárvári Vonósok tavaszi hangversenyéről

A Sárvári Vonósok könnyedsége, színessége és profizmusa – vonatkozik ez az előadói profizmusra is – megérdemelte a közönség lelkesedését, akik imádták Őket, ott volt az arcokon.

El Dudás Duo – Dudás Lajos ismét Sárváron zenélt duójával

A bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében. A vastapssal jutalmazott koncert képeit mutatjuk.

Koncertrészletek az El Dudás Duo sárvári előadásából

Második alkalommal játszott Sárváron Dudás Lajos, a bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos, aki ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel. A koncertrészletek önmagukért beszélnek.