Ilyen volt az Ed is On + Jóvilágvan koncert – HErBY is szerette

Az Ed is On és a Párkányból érkező Jóvilágvan zenekar zárta az AZK téli–tavaszi évadát. A két kitűnő együttes koncertjére a "youtube-király" HErBY is ellátogatott, és persze végiglive-olta az eseményt.

Sárvári Sörexpressz és Fúvószenei Várfesztivál

Sárvári Sörexpressz és XVIII. Fúvószenei Várfesztivál néven jelentkezik idén az eddig csak fúvószenei várfesztiválként ismert nagyrendezvény.

A Barrio Latino zenekar koncertje a X. Mazsorett Fesztiválon

A X. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál zárókoncertjét a Barrio Latino együttes adta. A hondurasi frontember, Mario végig forrón tartotta a hangulatot, éjjelig táncolt az egész várudvar.

Fotósaink alaposan dokumentálták a X. Mazsorett Fesztivált

A fesztivál mazsorettprogramjairól Dr. Kereszty Gábor készített óriás fotóalbumot, a kapcsolódó kiállítás megnyitóján, illetve a fesztiválzáró Barrio Latino koncerten pedig Auer Gábor kattintgatott.

XVI. Vármeeting – Motoros Találkozó

Az idén 16 éves motoros találkozó és rockfesztivál idén több eddig a Vármmeting-en fel nem lépő zenekarral készül.

Próféták által… – Szigeti István műveinek ősbemutatója volt

Szigeti István Erkel-díjas zeneszerző műveit hallhattuk Sárváron, a Reformáció 500 – Ünnepi hangversenyen. Az Adagio, az Elégia és a Próféták által… című daraboknak ráadásul ez volt az ősbemutatója.

Ruben’s latino zenekar

Ruben la Voz, dominikai énekes zenekara. Eredeti latin zene, tüzes ritmusok, szenvedélyes hangulat, non-stop mozgás és öröm.

Koncertrészletek a májusvégi synthpop estről az AZK-ból

Az estén az Apsürde már második alkalommal vendégeskedett, borongós, magyarnyelvű számaik ezúttal is jól működtek. A Synth with Meggie pedig szinte már házizenekarnak számít.

Halleluja! – Leonard Cohen legjobb dalai magyarul

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar ezúttal Cohen-emlékműsorral és vendégelőadóval érkezik hozzánk Sárvárra.

On the Wall – Pink Floyd-emlékest

Pink Floyd – Nyomukba lépni lehetetlen, de nyomdokaikban járni – ezzel tisztelegve nagyságuk előtt – kötelező…

Majdnem Valaki – Udvaros Dorottya koncertje

A színész-/énekesnő a Hrutka Róbert-vezette zenekarral mutatja be új albumát Sárváron.

Színház és zene – 2017. szabadtéri szezon

Színház és zene – Szabadtéri szezon a Nádasdy-várban 2017 – Érvényes: 2017. szabadtéri szezon – Kiadja: Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár

AZK-Koncertnaptár (2017. január–június)

AZK-Koncertnaptár – Érvényes: 2017. január–június – Kiadja: Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár – Felelős kiadó: Kondor János   Megnyitás / Letöltés

Ha minden kötél szakad – Kanona koncert különleges vendégekkel

A Kanona Band tavaszi koncertje már szinte hagyomány, csakúgy, mint ilyenkor a különleges közreműködők. Idén Harami Olivér, a szombathelyi Kötélugró-Klub tagja és Horváth Meggie énekesnő vendégszerepeltek.

Az emlék még él – a Dandy’s-emlékzenekar játszott a hétvégén

A majális előtti napon koncertezett a Dandy's-emlékzenekar a Nádasdy-vár udvarán. A plakátokon szereplő kiírástól eltérően ugyanis nem maga a Dandy's lépett fel, hiszen az már több mint 35 éve megszűnt.

A zenéé volt a főszerep a várban május 1-je előestéjén

Három zenekar játszott a várudvaron április 30-án népes és lelkes közönség előtt. A Dandy's-emlékzenekar kellemes nosztalgiát idézett, Ujvári Timi és csapata táncoltatott, Ziskó Olivér pedig a tűzzel is játszott.

Dupla fényképalbum a Sárvári Vonósok tavaszi hangversenyéről

A Sárvári Vonósok könnyedsége, színessége és profizmusa – vonatkozik ez az előadói profizmusra is – megérdemelte a közönség lelkesedését, akik imádták Őket, ott volt az arcokon.

El Dudás Duo – Dudás Lajos ismét Sárváron zenélt duójával

A bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében. A vastapssal jutalmazott koncert képeit mutatjuk.

Koncertrészletek az El Dudás Duo sárvári előadásából

Második alkalommal játszott Sárváron Dudás Lajos, a bodeni tónál élő magyar származású jazzklarinétos, aki ismét Philipp van Endert német gitáros kíséretével lépett fel. A koncertrészletek önmagukért beszélnek.

Sárvári szintipop-mozgolódás – Müller új száma a youtube-on

Figyelemre méltó számok és klipek kerültek fel a világhálóra Sárvárról "Müller" fedőnév alatt. A művésznév azt sárvári Müller Róbertet rejti, akit jól ismerhetünk a Synth with Meggie formáció tagságából.

Nem zsákbamacs Zságbamacs és akiknek a RHCP is közönsége

A Nádasdy-vár április 14-i koncertjei tízujjmegnyalósnak ígérkeznek. Itt lesz velünk a zenekar, akiknek koncertjén ott bólogatott a RHCP három tagja és a Zságbamacska, akik már nem árulnak Sárváron zsákbamacskát.

Az AZK hétvégi koncertjeinek képi lenyomatai

A Sárvárikum mindkét fellépő együttes, a Vasárnapi Gyerekek és a Takáts Eszter és Zenekara koncertjéről készített videórészleteket. Az AZK oldalán végigszörfözhető a fényképalbum is.

Koncertrészlet – a Vasárnapi Gyerekek játszott az AZK-ban

A Vasárnapi Gyerekek nem egy átlagos zenekar. Olyan új dimenziókat érint, mind szövegben, mind hangzásvilágban, melyek eltérnek a mai megszokott sztereotípiáktól.– (forrás: MagyarDalNapja)

Koncertrészlet – Takáts Eszter és Zenekara játszott az AZK-ban

"Eszter valóban nagyon tud dalt írni, zeneileg és szövegekben is rendkívül termékeny, egy-egy hasonló minőségű sorért és dallammenetért mások fél életeket izzadnak." – (Rácz Mihály, Lángoló Gitárok)

A Regös együttes húzta a muzsikát a “Pilvax” kávéházban március 15-én

Jónéhány éve hagyomány Sárváron, hogy a várbéli ünnepi megemlékezést követően a művelődési központ folyosóján, az alkalomhoz illő muzsika mellett borozhatnak, beszélgethetnek a sárváriak.