Organizers

2008 márciusában nyílt meg Sárvár 5 csillagos szállodája, a Spirit Hotel Thermal Spa. A szálloda dús erdők és a hangulatos Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában, a városközponttól pár perces sétára található. A szálloda 271 elegáns, egyedileg berendezett szobával, illetve lakosztállyal várja vendégeit. Minden szobához erkély vagy terasz, és internethozzáférés tartozik, melyet a szobaár magában foglal. Ezen felül az egyes szobatípusokban vendégeink kényelmét szolgálja a keleties stílusvilágot idéző körágy, a fantáziasarok, illetve a pezsgőfürdő.

A hotel inspiráló épülete rendezvények helyszínéül is szolgál, főleg nagyszabású zenés, táncos, színházi produkciók kapnak itt helyet, de időnként kiállítások és ismeretterjesztő előadásokat is rendeznek.

1992-ben alakult az együttes, nagy sikerrel szerepelt országos rendezvényeken, nemzetközi ünnepeken. Az együttes együttműködő zenekara a Kanona Band, Pápa Város Fúvószenekara és a Soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. Repertoárjuk széles: induló, csárdás, polka, charleston, paso doble, szamba, disco-tánc, tangó.

Jártak már: Ausztriában, Szlovéniában, Franciaországban, Németországban, Csehországban, Olaszországban, Lengyelországban, Montenegróban, Szlovákiában, Spanyolországban, Görögországban.

Az együttes vezetője: Csikós Györgyné Simon Edit művészeti vezető, koreográfus

Aki Sárvárra érkezik, nem felejtheti le a látnivalók listájáról a Nádasdy Ferenc Múzeumot a város szívében, a Nádasdy-várban. Az állandó és időszaki kiállítások, a rendszeres programok kellemes és tartalmas órák eltöltésére várják mindazokat, akik kíváncsiak a díszterem, a torony és a szalonok freskóira, a bajor királyok hagyatékára. A huszárkiállítás a Nádasdy- és több magyar huszárezred hagyatékát tárja elénk. A térképgyűjtemény Magyarország térképi ábrázolásait követi nyomon. A torony falépcsőin felérve pillantást vethetünk a városra és a várparkra.

A Nádasdy Ferenc Múzeum honlapja

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár programsorozata könyvbemutatókkal, író-olvasó összejövetelekkel, közös színházlátogatásokkal.

A 2013-ban alakult Sárvári Oratórikus Kórus nagyszabású, koncepciózus koncertestjeivel hamar megismertette magát a sárváriakkal, és előkelő helyet vívott ki magának a színvonalas helyi előadóművészeti csoportok sorában.