A 2017-es Sárvári Szüret programjai
A rendezvény ideje:
Helyszín:
2017.
szeptember 8 to szeptember 9.

2017. szeptember 8. (péntek)

17.00 – Hagyományos Portékák Vására
19.00 – Dandy’s koncert

20:30 – Gyöngyhalász Latin zenekar koncertje
Az együttes tradicionális alapokra épülő latin zenét játszik akusztikus hangszerelésben. Repertoárjukon napfény-ízű dalok szerepelnek Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Kubából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről. Fellépéseiken sorra kerülnek a karibi világ kedvelt és ismert dalai, de egzotikus színfoltként játszanak ?saját gyűjtéseket? is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból vagy Bolíviából.

 

Az együttes idén 18 éves. Három évvel ezelőtt táncossal bővítették a produkciót, Niquita autentikus karibi, standard latin, spanyol és andoki táncokat mutat be. Az autentikus előadásmód, a spanyol nyelvű ének, az eredeti hangszerek, a színes táncos viseletek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy napfényes egzotikus világba repítse a hallgatóságot. Minden adott egy izgalmas, forró esti koncerthez, pergő, latin ritmusokkal!

2017. szeptember 9. (szombat)

10.00 – Hagyományos Portékák Vására
Közben: a Herpenyő és a Gyéres zenekar koncertje

15.00 – ?Nemzedékek?
Szabadi Mihály Bessenyei és Csokonai-díjas koreográfus, néprajzkutató legújabb könyvének bemutatója.
A szerzővel beszélget: Kondora István polgármester
17.00 – Jelmezes felvonulás
18.00 – Folklórműsor
? Zalagyöngye Néptáncegyüttes – Nagykanizsa
? Sióagárdi Hagyományőrző Táncegyüttes – Sióagárd
? Káldi Napraforgók Egyesülete – Káld
? Néptánckör – Sárvár
? Roddy Clenaghan Duo

Roddy Clenaghan – gitár, ének
A skót származású Roddy Clenaghan jelegzetes baritone hangja szépen illeszkedik azokhoz a balladákhoz, amelyeket énekel. Bonyolult gitárjátéka tökéletes kísérője az énekének. A régi-és új dalokat személyes értelmezésben adja elő angolul, néha más nyelven. Nagy hatással vannak rá olyan énekes-dalszövegírók, mint Joan Baez, Steve Earle, Jackson Browne and Joni Mitchell. Roddy ismert már Sárváron, hisz 2000-ben egy csoport angol zenésszel és táncossal lépett fel a Nádasdy-vár udvarán, 2014-ben pedig Ian Anderson blueszenésszel volt hallható a város több helyszínén.

Andy Fenton – gitár, slide guitar, ének
Andy azután kezdett gitáron tanulni, miután rátalált unokatestvére hangszerére és gitárkönyvére az egyik ruhásszekrényben. Stílusára nagy hatással volt a Wishbone Ash és a Pink Floyd dallamos gitárjátéka. Ötször járt Indiában és mégtöbbször Görögországban koncertkörúton a nagyon népszerű Pink Floyd tribute zenekarral, a Simly Floyddal. Számos zenekarban játszott. Napjainkban irányváltott, és leginkább akkusztikus gitáron játszik.

? Bojtár Népzenei Együttes
? Gyéres zenekar

21.00 – Hungarian Folk Embassy koncertje
22.00 – Szüreti Bál – Party Bistro
22.00 – Táncház

Szüreti ételek kóstolója! Kézműves sörök!

Facebook-esemény