80 éves az elektromos basszusgitár
Időpont:
Helyszín:
2016. április 8. (péntek) – 18:00

Képekkel és hangokkal illusztrált audiovizuális ismeretterjesztő összejövetelre invitálunk mindenkit, aki szerelmes a basszusgitárba, a számtalan zenei műfaj melegen dörmögő alátámasztó kiszolgálójába. Az előadást Koller László tartja, aki a régióban nem csupán virtuóz hangszeres tudásáról (és hangszerkészítői tehetségéről) ismert, de láthattuk már tárlatát szobrászként, néhányan pedig akár tanítványai is lehettek. Bővebben alább mutatjuk be Koller urat, beágyazva beszédes youtube-videókat is.

Koller László – penggetoe eember / delejesistennyilátmegnyűvő

Megkérdeztük Koller Lászlót, mit szeretne, milyen bemutatkozót közöljünk róla a beharangozóban. Laci azonnal a segítségünkre sietett, és a következő tömör, de velős biográfiát kaptuk tőle felhasználásra 🙂 ?Basszusgitározni személyesen Leonardo da Vincitől, Michelangelotól és Rodintól tanult, míg a szobrászat fortélyait maga Jaco Pastorius, Stanley Clarke, Marcus Miller, Les Claypool, és Victor Wooten mutatta meg neki még világrajötte előtt. Eredetileg metálgitáros akart lenni, tubás lett, de az alsószomszéd alacsony ingerküszöbe miatt végül a kisebb és csúnyább elektromos basszusgitárt választotta élete egyik párjául (a száz közül?)?

Koller úr a mostani sárvárihoz hasonló előadást tartott már 2012-ben a szombathelyi Magház Kultúrkocsmában (bár akkor még nem volt kerekévszámos a jubileum). Az eseményről a Vaskarika készített összefoglalót, amely itt olvasható: Basszusgitárulkozás – Koller László basszusgitártörténeti előadása a Magházban ?

   Facebook-esemény