Almagránát – Soltis Lajos Színház
Időpont:
Helyszín:
2017. július 29. (szombat) – 20:30

ALMAGRÁNÁT – A teremtés története

Rendező: Komáromi Sándor

A Soltis Lajos Színház nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a szinte mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet olyan eszközökkel mutassa be, amelyek a színház legeredendőbb formáit idézik meg. Valódi közösségi élmény generálására tesznek tehát kísérletet, hiszen ebben a ?Nyitott Tér?-ben megvalósuló előadásban a nézők nem csak ?néznek?, hanem időnként velük együtt játszanak, táncolnak, vagy keltenek életre színpadképeket.

 

A Soltis Lajos Színház több külföldi színházzal együtt vesz részt egy olyan nemzetközi projektben, amelynek célja a tudásátadás, vagyis hogy mindenki tanuljon mindenkitől. Az itt szerzett technikák és tapasztalatok gazdagítják ezt a közöségi színházi előadást, amiben óriásbábok, gólyalábas színészek, interaktív játékok segítik a mind teljesebb színházi élmény létrejöttét. Az előadás igazi kultúrcsemege is, hiszen a keresztény motívumrendszer, a magyar archaikus népi imádságok szövegvilága, illetve eredeti héber szövegek éppúgy részei az előadásnak, mint a keleti színházi tradíciókból merítő mozdulatrendszer, a klezmer zenék, yiddish táncok, vagy a riói jelmezek és maszkok.

Az előadás korhatár nélküli, majdnem egy órányi felejthetetlen közös élményt ad szabadtéren és nagyobb belső terekben egyaránt.

Játszók:

Bruckner Roland
Károly Bálint
Laki Mónika
Nagy Zsuzsi
Pesti Arnold
Piller Ádám
Tóth Ákos

Az előadás esőnapja: 2017. július 30. (vasárnap), 20:30

Jegyinformáció

(Foglalás a 95/320-063 telefonon, vagy a nadasdy.var@gmail.com címen is lehetséges.)
Belépődíj csak a helyszínen (egységesen): 1500 Ft / fő
A belépés 6 éven aluli gyermekeknek díjtalan.

A Soltis Lajos Színház oldala A sárvári nyári évad további előadásai

Töltse le a 2017-es szabadtéri szezon programfüzetét! (10 MB – pdf)

Színház és zene programleporelló (10 MB)