AZK – Angertea és Atakám koncert
Időpont:
Helyszín:
2016. május 20. (péntek) – 20:30

Facebook-esemény

Májusban 20-án a magyar keményzenei színtér szerintünk egyik legizgalmasabb kiválósága, az Angertea lesz a vendégünk. Helyi színekben pedig az Atakám áll majd színpadra.


Angertea

Az Agertea a mai magyar keményzenei színtér szerintünk egyik legizgalmasabb formációja. 1996-ban alakultak, kezdettől trióban nyomják azonos felállással: Mihály Gergely – ének / gitár, Miguel Peralta – basszus és Bárkai László – dobok.

Angertea_group

2009-ig három nagylemezt adtak ki, amely hozott is magával egy akkor még szűkebb, de lelkes rajongói közösséget. Tekintve, hogy nem budapesti zenekarról van szó, ez nem is nagyon történhetett másként. Viszont 2010-ben áttörés következett: az Angertea-t felfedezte magának Neil Kernon Grammy-díjas producer (Queensryche, Cannibal Corpse, Peter Gabriel, Judas Priest, ?stb.), és a 2011-es háromszámos Distrust című EP-t már ő is keverte.

2011-ben a banda leszerződött a norvég Smash Fabric Records kiadóhoz, így a negyedik album már nemzetközi terjeszésben jöhetett ki 2012 szeptemberében. Ezen az anyagon egyébként egy dalban a Faith No More-os Billy Gould is közreműködött.

A legújabb album idén márciusban jött ki Snakes in Blossom címmel, már a finn Inverse Records gondozásában. Az album hazai szaklapok, magazinok értékelése szerint is kiemelkedő. A srácok egyébként experimentális grunge-metálként határozzák meg a zenéjüket megengedve mindenféle unikális kikacsintás lehetőségét is.

Az Angertea weboldala Angertea a Facebookon

 


Atakám

A sárvári Atakám helyi viszonylatban nem szorul bemutatásra. Női frontemberes Black Sabbath-tribute-ként induló csapatról van szó, akik időközben saját erejüket felfedezve saját dalokat is írnak progresszív ízeket is megvillantva. A jelenlegi felállás: Szabó Krisztina – ének, billentyű, Pándics András – dobok, Molnár Saci – gitár, Szarka Sándor – basszus, vokál.

Atakam_group

Az Atakám hanganyaggal utoljára 2014-ben jelentkezett, ekkor készült el The Gate of Light című anyaguk, amelybe bele is kagylózhatunk itt:

Atakám a Facebookon