
Az idei lakomán a korabeli gasztronómia iránt érdeklődők megízlelhetik a XVII. század nemesi lakomáinak legkedveltebb fogásait. Sült háziszárnyasok, klasszikus köretek, helyi kertek gyümölcsei éppúgy az aztalra kerülnek, mint a korszak kuriózumainak számító egzotikus gyümölcsök. Helyi borok, sör és természetesen pálinka kíséri a nagyszerű fogásokat, amelyeket a Tinódi Fogadó szakácsmesterei alkotnak újra. A lakoma fogalma azonban nem csak az evés-ivást foglalja magában: tradicionális előadók korabeli dallamokkal szórakoztatják a közönséget, minden évben külön meglepetés is színesíti az eseményt.
Az ételeket a Tinódi Hotel és étterem csapata kreálja. A tervezett menü:
AZ NAGY BÁTHORY PETSENYÉS TÁL
Hozzá annyi ital mit bendőd megbír – pálinka a hordóbul, bor és bodzának málnának a leve
Találsz majd rajt az tálon:
? Indiai tikpulyát söltve
? Tikfiat egészben
? Koca tsülkét s oldalasát
? Gácsér combja lészen vágyad
? Lesz majd talján kolbász és szalonna
? Körítjük a lakomát rizs- és árpakásával, murokkal és hajalt borsóval,
? Lészen még puliszka és földi óma is, szépítve az szatmárkerti gyümölcsösből?
Az vendégeket korhű ruhás népség szolgálja?
Jegyek elővételben a Tinódi Hotel és Étteremben kaphatók – 95/320-225
További információk: 30/9466-689
A változtatás jogát a szervezők fenntartják.