Egyházzenei áhitat húsvéthétfőn
Időpont:
Helyszín:
2016. március 28. (hétfő) – 17:00

Egyházzenei estet szervez a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár 2016. március 28-án (hétfőn), 17 órakor a Szent László templomban. Szigeti István Erkel Ferenc-díjas zeneszerző összeállítását Kővári Eszter Sára énekes és Nagy László Adrián orgonaművész adják elő.

Műsor:

Csemiczky Miklós – Da pacem, Domine
Madarász Iván – Missa brevis
Szigeti István – Egyszerű mise
W. A. Mozart – Exultate jubilate

Kővári Eszter Sára – szoprán
Nagy László Adrián – orgona

Kővári Eszter Sára

1975-ben született Kaposváron. Zenei tanulmányait 4 éves korában kezdte. Először hegedült, majd brácsázott, végül az énektanulás mellett döntött. Tanulmányait a Weiner Konzervatórium ének tanszakán folytatta. 1999 – 2005 között a Magyar Állami Operaház tagja. 1998-ban Ligeti György Le Grande Macabre című operájával debütált. Repertoárja Mozarttól a kortársakig terjed. Vendégművészként számos európai és ázsiai országban fellép. Az operaszerepek mellett kamaraénekléssel is foglalkozik. A kortárs magyar zene népszerűsítésének terén végzett kimagasló teljesítményéért öt alkalommal kapta meg az Artisjus-díjat. Jelenleg szabadúszó énekművész, de közben a legifjabb korosztály korai fejlesztésével is foglalkozik. A budapesti Országúti Ferences templom szoprán szólistája.

Nagy László Adrián

1968-ban született, Budapesten. A Liszt Ferenc Zeneakadémia zongora szakára járt, majd elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karát. 1997-ben szerzett orgonaművészi diplomát. Több főiskolán oktat, a Honvéd Együttes Férfikarának korrepetitora. Rendszeresen koncertezik szólistaként és kísérőként, a Budapesti Fesztiválzenekar állandó orgonistája, de fellép jazz-együttesekkel is. 1999-ben a budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaversenyen a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma különdíját nyerte el. Első szóló orgona lemeze 2003-ban jelent meg a Hungarotonnál, ezt azóta több más követte.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Az előadást az NKA Zeneművészet Kollégiuma támogatja.