Előmajális koncertekkel & Majális és Piknik
A rendezvény ideje:
Helyszín:
2017.
április 30 to május 1.

Tekintettel arra, hogy május 1-je hétfőre esik, a koncerteket az április 30-i előestére időzítették a szervezők, de elsején sem maradunk programok nélkül.

2017. április 30. (vasárnap) ? Koncertmajális a várudvaron


18:00 – Dandy’s-emlékzenekar koncert


Az év helyi újjáalakulójának számít a ’70-es ’80-as évek talán legnépszerűbb sárvári zenekara, akik az új felállással most játszanak majd először a várudvar színpadán.


19:30 – Ujvári Timi & Hot Stuff koncert

 

Ujvári Tímea – ének, vokál – Czetter Gábor – dobok, vokál – Keszei Tamás – billentyűs hangszerek, vokál – Aradszki Zsombor – gitár, vokál – Weinelt Gábor – basszusgitár, ének, vokál


21:30 – A Csodaszarvas – misztikus tűzszínházi produkció

 

Ziskó Olivér dobfelszerelésre kitalált tűzszínházi produkciójának korábbi változatát már láthatta sárvári közönség a 2015 évi Szent Iván-éjszakán. Lángoló dobverők, virtuóz dobolás most is lesz, ami viszont változik: felújított animáció és tánckoreográfia is kíséri majd a műsort.


2017. május 1. (hétfő) – a fő helyszín a Várpark


10:00 – Májusfaliget

Előmajális koncertekkel & Majális és Piknik

Már elmaradhatatlan programelem a civil szervezetek, intézmények, művészeti csoportok közös májusfaállítása. Idén sem marad el.


11:30 – A Sárvári Fotóklub kiállításnyitója

Amikor már minden májusfa áll, csupán néhány méterre a Várparktól, a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában nyitja meg a Sárvári Fotóklub kiállítását Kondora István polgármester.


12:00 – Piknik a Várparkban

Előmajális koncertekkel & Majális és Piknik

Ahogy az előző években, jó idő esetén idén is arra buzdítjuk a faállító civileket és a látogatókat, hogy hozzanak magukkal pokrócot és megtöltött piknikkosarat, hogy a májusfák tövében, egy közösen elfogyasztott piknikebéd után folytathassuk a majálisozást.


13:00?18:00 – Családi majális

A piknik után a kisebbeknek is kiváló lehetőségeik lesznek arra, hogy a szabadban tevékenykedjenek. A Tulipántos népi műhely jóvoltából barkácsolhatnak majd a parkban. A szépen megterített kézművesasztaloknál, a foglalkozásvezetők irányításával több fajta kézművességet is kipróbálhatnak: pálcás papír szélforgó készítése, nemezgolyók formázása, pálcás papírvirágok készítése, malacpersely készítés. Ezeken kívül kiegészítő foglalkozásként a gyerekeknek önállóan rajzolhatnak színesceruzákkal, zsírkrétával, vagy festhetnek vízfestékkel, szőhetnek kis szövőkereten, festhetnek gipszfigurákat, fűzhetnek gyöngyöt. A kézművesség mellett arcfestés és lufihajtogatás is várja őket.