Film – színház – muzsika – SOK
Időpont:
Helyszín:
2017. június 25. (vasárnap) – 19:00

A Sárvári Oratórikus Kórus újabb, egész estés koncertre készül Film ? színház ? muzsika címmel. A koncertre filmekből, musicalekből, színházi darabokból és operákból válogatnak zenei betéteket, híres dallamokat.

A koncert szlogenjéül a Reszkessetek betörők című film betétdalára írt szövegüket választották: ?Emlékeim mélyén járok angyalok földjén, zeng lelkemnek mélyén gyönyörű dallam, mennyei szólam, alkonyi együttlét, békesség?, így június 25-én a közönség a szereplők gyönyörű dallamaira, a szólisták mennyei szólamaira, egy nyár esti alkonyi együttlétre és a gyermekek angyali hangjára számíthat. A koncert témája illeszkedik korábbi fellépéseik gondolatvilágához, hiszen az Élet szép, a Magyar szívvel, az Ízek, imák, szerelmek hangversenyeik dallamai után most a mindezeket átható kiegyensúlyozottság, béke fontosságát és gyógyító erejét viszik színpadra, melyre – mint közleményükben írják ?, nagy szüksége van a lelki és testi betegségben szenvedő 21. századi embernek. Klasszikus acapella kórusművek ? a romantikától a 21. századig ?, filmzenék, könnyűzenei dalok kórusátiratai, örömzenék, hálaénekek csendülnek fel a másfél órás koncerten. Híres dallamok hangzanak el az Apáca-show, a Legyetek jók, ha tudtok, a Rómeó és Júlia, a Varázskard, a Hobbit, a Párizsi Notre Dame című művekből, melyeknek magyar szövegei és kórusátiratai erre az estére készültek.

Az előadáson a közel 100 szereplő között közreműködik a zongorista Dörnyei Roland, fúvós és vonós zenész barátok, a SOK szólóénekesei, valamint az oratórikus kórus gyerekkórusa. Az énekkart dr. Szalai Ferenc névezényli.

Belépés támogatói jeggyel lehetséges, amelyet a Lilaudvar Kávéházban lehet átvenni hétköznap 2017. május 1-jétől 14?18 óráig.
Telefonos jegyfoglalás: 20/962-36-50

Facebook-esemény