Fut a Sárvár, gurul a Sárvár – közös mozgás
Időpont:
Helyszín:
2016. május 7. (szombat) – 16:00

A verseny célja:

? Az egészséges életmód megszerettetése – minél több embert legalább ezen alkalommal mozgásra csábítani, ezáltal megszerettetni a rendszeres testmozgást
? megismertetni az utcai futó- és görkorcsolya versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét
? segíteni a családok, barátok együtt sportolását, megismerni a sportszerű versenyzés örömét

A verseny helyszíne:

A versenyközpont a Sárvári Tinódi Gimnázium Sportcsarnoka. A verseny a Posta térről történő rajt után áthalad Sárvár belvárosán: az Ady utcán, a Batthyány utcán, az Árpád utcán, a Nádasdy utcán, majd a Várparkon keresztül, visszaér a Posta térre a versenyközpontba. Egy kör távja 2500 m. A különböző kategóriák a távot többször teljesítik. A görkorcsolyával versenyzők a városházánál nem kanyarodnak be a Várparkba, hanem visszatérnek a versenyközponthoz 1500m. A távot 2 körben teljesítik.

A futópálya útvonala:

A verseny időpontja: 2016. május 7., rajt: 16:00

Először a görkorcsolyás versenyzők indulnak utána a futók tömegrajttal. A versenykategóriában (10 km) indulók a mezőny elejére helyezkedjenek. A versenyrendezőség fenntartja magának a jogot, hogy nagy létszámú nevezés esetén a versenyszámokat megbontja, és a görkorcsolyázókat, futókat egymás után 20 perc eltéréssel indítja.

Általános információk:

A verseny forgalom elől lezárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalomirányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található, a fordítóban. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő ( sisak) használata ajánlott.

Versenyszámok:

Gyermek és Családi futás (nem verseny)

1 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2500 m. Ajánljuk gyermekeknek, gyermekével együtt futó családoknak. Nem versenykategória, hanem teljesítménykategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A versenyzők a verseny előtt azonosító színes karszalagot kapnak, amelyet a verseny alatt viselniük kell. Fuss, sportolj együtt gyermekeddel, hozd el a szüleidet, teljesítsétek együtt a távot! Ezen versenyszámra várjuk a Nordic Walkingosokat, a tempós gyaloglókat egyaránt.

5 km utcai futóverseny

Diák-Kupa! A felnőtt versenyzők mellett az idei évben külön versenyt hirdetünk az általános iskolás (felső tagozatos) és középiskolás diákoknak. A nyílt, azaz felnőtt kategória mellett díjazzuk a legjobb általános iskolás (felső tagozatos) és középiskolás versenyzőt. 2 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2 x 2500 m. Ajánljuk középiskolásoknak, felső tagozatosoknak, számukra külön diákversenyt hirdetünk! Természetesen, várjuk a rövidebb futótávokat kedvelő felnőtteket is. Ha eddig egyedül futottál gyere, teljesítsük közösen jó hangulatban a távot, ha eddig nem próbáltad ki magad, együtt biztosan sikerül!

Kategóriák:

? Általános iskolai kupa – 2001 vagy később születettek (14 év alattiak)
? Középiskolai kupa – 2000?1997 között születettek ( 14?18 év között)
? Felnőtt nyílt kategória – 1996 vagy előtte születettek

10 km utcai futóverseny

4 körös futóverseny a kijelölt városi futópályán – 4 x 2500 m. A versenyzők a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat, amelyet a verseny alatt végig, a ruházaton kívül, elöl viselniük kell. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítését tanúsító emléklapot adunk. Ezenkívül versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet éremmel jutalmazzuk.

Kategóriák:

? 18 év alatti (1997. január 1. után születettek)
? 18?24 év között (1992?1996 között születettek)
? 25?34 év között (1982?1991 között születettek)
? 35?44 év között (1972?1981 között születettek)
? 45?54 év között (1962?1971 között születettek)
? 55?64 év között (1952?1961 között születettek)
? 65 év felett (1951 és előtte születettek)

Gurul a SÁRVÁR

A verseny távja görkorcsolyával vagy gördeszkával teljesíthető, más kétkerekű eszközzel (roller, kerékpár stb.) nem. 3 km görkorcsolya próba (nem verseny) 3000 m utcai görkorcsolyázás. A nagy közös ?görizés? – 3 kör görkorcsolyázás a kijelölt városi pályán – 3 x 1000m. Ajánljuk minden görkorcsolyázást és gördeszkázást szerető sportbarátnak. A pálya egyes részein fekvőrendőr található, kérjük, erre különösen figyeljenek a versenyzők.

Egyéb:

A verseny ingyenes, az előzetesen regisztráló (nevező) versenyzőknek. A versenyzők maximális létszámát 300 főben határoztuk meg, amennyiben elérjük ezen létszámot, a nevezést leállítjuk. Helyszíni nevezésre csak a fennmaradó helyek függvényében van lehetőség. A helyszíni nevezés díja 1000 Ft. A versenykategóriákban elektronikus időmérést alkalmazunk. A versenyzők, a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat és időmérő chipjüket, amelyet végig viselniük kell. A versenyen használatos chip használatért a versenyzőknek nem kell fizetni, azt a verseny szervezője biztosítja. Az időmérő chipet a verseny végén le kell adni, elvesztés esetén a chip árát az időmérőknek meg kell téríteni. A verseny után minden célba érkezett résztvevő a verseny teljesítését tanúsító oklevelet kap. A célbaérkezők számára a verseny végén tombolasorsolást tartunk!

Kapcsolat:

Sárvári Tinódi Gimnázium Diáksport Egyesülete
9600 Sárvár, Móricz Zs. u. 2
hzsolt@stg.sarvar.hu
+36303908668