Majális: IronCats, Rocket Rollers, A Nyughatatlan
Időpont:
Helyszín:
2016. május 1. (vasárnap) – 18:00

Dátum: 2016. május 1. (vasárnap) – Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, udvar (eső esetén: Pinceklub) ? Fellép: IronCats Neorockabilly Trio, Rocket Rollers – The rock and roll band, A Nyughatatlan – Johnny Cash-tribute – A belépés díjtalan, kezdés: 18:00

   Fecebook-esemény

A nagy tavaszi kirajzás, a májusfaünnep, a Piknik és várölelés után estére egy kis buli is belefér! Kitűnő zenekarok érkeznek rock and roll / rockabilly berkekből, jó idő esetén szabadtéren, a várudvaron, szomorkás ég alatt a vár Pinceklubjában. Következzenek az ismeretetők:

IronCats

Az IronCats Neorockabilly Trió az ’50-es évek hőskorszakából építkezik. A zenekar felállása is az eredeti rockabilly hangszerelést idézi ? állódob, nagybőgő, szólógitár. Az Ironcats fennállása óta a Saját útját járja, Saját szerzeményekkel, Saját életérzéssel, Saját gondolkodással. Természetesen mindezek ellenére a repertoárban találhatók klasszikus rockabilly dalok is és a Trió szívesen nyúl más-más coverekhez.

ironcats

A banda országos viszonylatban is az aktívan koncertező zenekarok közé tartozik, de visszajáró vendégek horvátországi és ausztriai rockabilly klubokba, fesztiválokra, illetve turnéztak már Szlovákiában és Szlovéniában is. Az IronCats a Cruisers Rockabilly Club magyarországi megjelenésével is a műfaj életben maradásáért küzd, tiszteletbe tartva az erre vonatkozó védjegyeket. Az IronCats jelmondata a 2016-os évre: „Minket nem kell hogy szeressenek, mi azt szeretjük, aki minket is szeret”. Be Happy Go Lucky!!!”

   IronCats a Facebookon


 

Rocket Rollers

A zenekar egy igazi Rock and Roll formáció, ahol fiatal és rutinos zenészek dolgoznak együtt. A repertoárban olyan szerzők és előadók dalai szerepelnek, mint Chuck Berry, Elvis Presley, Brian Setzer és Little Richard.

rocketrollers

A csapat szellemi elődje közel 20 esztendeje alakult Hank And The Hound Dogs néven, akkor még a legendás Hank Kerns-sel. A zenekar Rocket Rollers néven 2011-ben állt először színpadra, azóta a rock and roll-élet maghatározó zenekara lett az ország nyugati felén.

   Rocket Rollers a Facebookon


 

A Nyughatatlan

2010-ben alakult a Nyughatatlan. A nevet a Johnny Cash életéről készült film ihlette, az 50-es évek stílusa és Johnny Cash dalai a meghatározóak a zenekar koncertjein. Eddig három lemezük jelent meg, több A38-as koncertjüket vetítette a közszolgálati televízió.

nyughatatlan_group

Első lemezükre Johnny Cash legjobb szerzeményei kerültek fel, a második és harmadik albumukra pedig a saját szerzeményeiket rögzítették. A zenéjükben keverednek az autentikus rockabilly elemek a saját zenei világukkal, amit a zenekar Alter Country-ra keresztelt.

   A Nyughatatlan a Facebookon

   Facebook-esemény