Mike Parker’s Trio Theory jazzkoncertje
Időpont:
Helyszín:
2016. november 2. (szerda) – 19:00

Mike Parker (USA) – bőgő

14 éves korában kezdett basszusgitáron játszani. 17 éves korától már rendszeresen fellépett New York-i funk-rock zenekarokban. Ebben az időben kezdett el mélyebben érdeklődni a dzsessz iránt. A Skidmore Collage hallgatójaként a zene mellett fejlődéspszichológiát tanult. Vendéghallgatója volt az amszterdami konzervatóriumnak. Kitüntetéssel végzett a főiskolán, és egyaránt elnyerte a Joseph Garrison Parker-díjat a tudományok és a művészetek terén. Olyan világhírű zenészekkel lépett fel, mint például John Scofield és Chris Potter. Számos koncertet adott Amerikában és Európában. Mike Parker különböző együtteseivel a közelmúltban két koncertet is adott a sárvári várban, amelyek közül különösen a krakkói zenészekkel adott műsora jelentett rendkívüli élményt sok jelenlévő véleménye szerint.

Slavek Pezda (Lengyelország) – tenorszaxofon

A lengyelországi Kolbuszowa városában született. Mesterdiplomáját a krakkói zeneakadémián végezte dzsessz és modern zene szakon. Olyan szaxofonisták játékaiból merít inspirációt, mint Mats Gustafsson, Evan Parker és John Coltrane. Hosszú, intenzív és gyakran kakofón szólói tették ismertté. Jelenleg több zenei projekt közreműködője, többek között tagja a PeGaPoFo, Pezda/Gaweda Duo és a The Flash! formációknak. Számos nívós nemzetközi jazz és improvizációs megmérettetés elnyert díjaival büszkélkedhet.

Frank Parker – dobok

A chicagói születésű dobos már két olyan lemezen szerepelt, amit Grammy-díjra jelöltek. Az egyik jelölést kapott formációval, a Kurt Elling Quatettel 5 évig turnézott a világ szinte minden részén. Olyan zenészekkel járta be az öt kontinest, mint például Roy Hargrove, Christ Potter, Freddie Hubbard, Benny Carter, Randy Brecker és Joe Lovano. Frank Parker életének nagy részét Európában és az USA-ban tölti, és rendszeresen fellép Michael Urbanjakkal, Marcin Pospieszalskival és Maciej Fortuna-val.

Belépődíj: 1500,- Ft