Országos Nádasdy Ételmustra ’16
Időpont:
Helyszín:
2016. július 16. (szombat) – 8:00

A Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület a Nádasdy Történelmi Fesztivál kísérőrendezvényeként Országos Nádasdy Ételmustrát szervez családoknak, baráti társaságoknak, egyesületeknek.

Idén a gomba, mint tradicionális alapanyag és fűszer kerül terítékre.

FELADAT: Nyílt tűzön, helyben készített ételek, kizárólag fém, fa és kerámia eszközök használatával. (nyárs, bogrács, vaslap, lábas, fazék, kőlap, hordozható búbos kemence). Jellegzetes, hagyományos magyar telek készítése korhű anyagokkal, ízekkel. (vadételek, halak, szárnyasok, házi jószágok elkészítése).

FŐZŐVERSENY MENETE:
8:00 órától regisztráció, helyek kijelölése, gombavizsgálat, előkészületek
10:00?15:00 óráig étkek készítése

A csapatoknak 4 adag elkészített ételt kell biztosítani a zsűri számára.
A tálalásra, bírálatra 15:00?16:00 óra között kerül sor, de a zsűrizés főzés közben is történik.
Eredményhirdetésre, értékelésre 15:00 órától kerül sor a helyszínen.

Zsűrizés szempontjai: Illat, recept különlegessége, elkészítés folyamata, tálalás látványossága
(fotózzuk!) és természetesen az ?ízvilág?. Az egyedi csapatmegjelenést külön pontozzuk! (pl. viselet)

A résztvevő csapatok további értékes tárgynyereményeket, utalványokat, okleveleket, különdíjakat kaphatnak!
A főzőversenyen induló csapattagok belépőt kapnak a Sárvári Gyógyfürdőbe, valamint tiszteletjegyet a Nádasdy Történelmi Fesztivál hétvégéjére.

Egész napos ingyenes gombavizsgálat, lakossági szaktanácsadás!

NEVEZÉSI DÍJ NINCS! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. július 14.

Nevezni kitöltött nevezési lappal lehet, amely átvehető Sárváron a Tourinform Irodában (Várkerület 33/C. I. Posta mellett! H?SZ 9:00?17:00 óráig), illetve letölthető innen: Nevezési lap letöltés

Részletes versenyszabályzat letölthető innen: versenyszabályzat letöltése

A kitöltött nevezési lapok leadhatóak személyesen a Tourinform irodában, illetve beszkennelve a nadasdyetelmustra@gmail.com címre.

Info: 30/947-1416

  Az esemény Facebook-oldala