Sugarloaf koncert – Nádasdy Fesztivál
Időpont:
Helyszín:
2016. július 16. (szombat) – 19:30

A Sugarloaf 20 éves fennállása alatt ma már a hazai könnyűzenei élet egyik ikonja. Négy aranylemez, több szakmai díj és jelölés mellett számaik kivétel nélkül felkerülnek a slágerlistákra, közülük többet is beválasztottak minden idők legjobb magyar dalai közé. Többször voltak már az év zenekara, énekese vagy nyerték el a legjobb videoklip címet.

A zenekar 1995 májusában alakult, nem egészen három év múlva klipjeit már több külföldi zenecsatorna játszotta, és 2000 márciusában megjelent, Manga című nagylemezét a cannes-i MIDEM fesztiválon mutatta be nagy sikerrel. 2003-as, Nő a baj! című albumuk dalai – Hunny Bunny, Vadvirág, Bárcsak lennék férfi – hónapokig uralták a listákat. Ezekben az években nem mellesleg többszörös Viva Comet- és Aranyzsiráf-jelöltek lettek, budapesti koncertjéhez az angol Placebo őket választotta vendégzenekarának, s mindeközben a TV2 könnyűzenei sztárvetélkedőjét, a Dalnokok ligáját is megnyerték. A 2006-os NEON hatalmas sikereket ér el, köszönhetően az olyan nótáknak, mint a Hajnalig még van idő, a Fogd a két kezem, a Szingli lány és a Barbie. Ezen az albumon már Dér Heni énekelt. 2008-ban jelenik meg a zenekar első koncert DVD-je Stereo címmel, ami több szakmai elismerést is kap színvonalas megjelenése miatt. 2011-ben jelenik meg a zenekar soron következő hatodik stúdió albuma, Instant Karma címmel. 2013 nyarán egy váratlan bejelentést követően Dér Heni elhagyja 9 év után a zenekart. Kissebb kitérő után a csapat új frontembere Nkuya Sonia lett. 2014 nyarán jelent meg single-jük Ki követ címen.

A zenekar egy jubileumi lemezzel #XX címmel ünnepli 20 éves fennálását. Az anyag 2016-ban fog megjelenni, a nagy slágereket újragondolva, hazai népszerű előadók közreműködésében.

Tagok:
Nkuya Sonia – ének
Tóth Szabi – gitár
Kneif Geri – basszusgitár
Simonyi Zádor – dobok

A koncert a Nádasdy Történelmi Fesztivál programjának eleme. Fesztiváljeggyel látogatható.

További érdekességek a Sugarloaf honlapján A fesztivál további színpadi fellépői