Szív hídjai 2016 – a szív világnapja
Időpont:
Helyszín:
2016. szeptember 24. (szombat) – 11:30

2000 óta minden év szeptemberének utolsó vasárnapján rendezik meg a szív világnapját. Ezen a napon a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára és gondozásának lehetőségeire hívják fel a figyelmet, hogy ezáltal hosszabb és jobb minőségű élet eléréséhez segítsék az embereket. A MOA Alapítvány kiemelkedő fontosságúnak tartja a megelőzést. Szívünk egészségének megőrzésében óriási szerepe van életszemléletünk, életmódunk tudatos alakításának és önfelelősségünk felismerésének.

mira_hastanc
Fotó: Auer Gábor

Idén szeptember utolsó hétvégéjén a MOA Alapítvány három vasi városban állítja fel szívhez szóló pilléreit a „Szív Hídjai 2016” rendezvénnyel. Szeptember 23-án Celldömölk, 24-én Sárvár, 25-én pedig Szombathely városában invitálják jó szívvel az érdeklődőket ingyenes egészségmegőrző programjaikra.

A Sárvári program

10:00 – (a rendezvényhez kapcsolódóan) Pál Ferenc előadása: „Függőségeinket meghaladva, hogyan éljünk mozgalmas és tartalmas életet.” – helyszín: Park Inn by Radisson Hotel konferenciaterme – a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött (Sárvár, Tourinform iroda, hétfő?szombat: 9:00?16:00)

11:30 – Megnyitó: Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke
11:45 – Mira Orient Art – orientális táncbemutató
12:30 – „Hasznos mozgási és táplálkozási tanácsok az egészségesebb életért” – Kertész Mónika, fintesz- és személyi edző, spinracing oktató, sporttáplálkozási tanácsadó
13:00 – deepWork bemutató óra – Varga Dávid capoeira és deepWork-oktató
13:30 – „A szív- és érrendszeri megbetegedésekről, mentőtiszti szemmel” – Szabó Zoltán mentőtiszt
14:30 – „Sportolási lehetőségek a szív- és érrendszer egészségét szem előtt tartva” – Kiss Julianna
15:30 – Meridiántorna és Etka-jóga
16:30 – „Hallgass a szívedre – avagy az érzelmek hatása a szív egészségére” – Dobó Ágnes kineziológus, craniosacralis terapeuta
17:30 – „Jógagyakorlatokkal a szív- és érrendszer karbantartásáért” – Cordier Bálint testnevelőedző, jógaoktató
18:30 – Tóbiás Anna – zumbabemutató
19:00 – Cseledi Elvira alakformáló aerobik-bemutatója
19:30 – Mira Orient Art – hastáncbemutató

A rendezvény valamennyi programja ingyenesen látogatható. A rendezvény ideje alatt a Sága Foods Zrt. termékkínálatából kóstolóval várják az érdeklődőket.

A rendezvény teljes (celldömölki és szombathelyi) programja