Szőcs Botond zongorakoncertje
Időpont:
Helyszín:
2017. november 3. (péntek) – 19:00

Szőcs Botond (Brassó) zongoraestje

Műsoron:

Beethoven – “Waldstein” Szonata, op.53.
Liszt – Spanyol Rapszodia
Rachmaninov – 6 “Moment Musical”, op.16.

Szőcs Botond a brassói Transilvania Egyetem zenei szakának diákja, a román- és nemzetközi zongoraiskola neves képviselőjének, prof. dr. Stela Drăgulinnak a tanítványa. Szőcs Botond több országos és nemzetközi versenyen vett részt, tíz első díjat nyert, köztük a Victor Gulianu országos verseny nagydíját 2012-ben, valamint a George Enescu Alapítvány által felajánlott Remember Enescu-díjat. 2017-ben pedig a VII. Brassói Art Fesztivál zsűrijének a Különdíját és Kiválósági-díját, majd az Amerikai-Román Művészeti és Tudományos Akadémia Kiválósági-díját, a legjobb szólista, kamarazenekari tag és kísérő kategóriában.

17 éves korában mutatkozott be szólistaként a Szebeni Állami Filharmóniával, aztán rövidesen más romániai zenekarok kíséretével lépett fel. Szőcs Botond, aki a kamarazene szerelmese, már 2015-ben elkezdte azokat a fellépéseket, amelyeken bemutatja Mozart és Beethoven összes hegedű?zongora szonátáját. Peter Rosenberg, a Bambergi Szimfónikusok első hegedűse, Botond előadótársa a Beethoven-sorozatban, elismerően nyilatkozta: ?Szőcs Botond a nagynevű pedagógus, Stela Drăgulin nagytehetségű tanítványainak sorát folytatja. Robbanó, lelkes vérmérsékletű, aki a zene költői oldalát is felismeri, és elénk tárja. Fejlett, magabiztos a technikája, de azt mindig aláveti a zenei tartalomnak?.

Fontosabb előadóestjei: az angliai 2015-ös turné (London, Oxford, Bristol). Turnézott már Németországban, Magyarországon és nemrég Olaszországban, ahol Románia római nagykövetségén Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke és George Bologan román nagykövet előtt tartott előadóestet.

Belépődíj: 1000 Ft