Takáts Eszter és zenekara
Időpont:
Helyszín:
2017. július 14. (péntek) – 20:15

Takáts Eszter Zenekara őszinte és dögös. Az énekesnő erős formációt verbuvált össze, együttesének tagjai: Horváth Mihály szájharmonikás, Kosztin László szólógitáros, Giret Gábor basszusgitáros és Czimerman Csaba dobos. Takáts Esztert bemutatni nem egyszerű feladat. Talán többet mesél róla a környezete által használt számos asszociáció, mint például a ?gitáros lány a kutyával?, vagy a ?folk-zene Cindy Lauper-je?. Mire az ember eszmél, ő már egy másik kategóriát épít fel magának, s abban dőzsöl, aztán eltűnik, megnyer egy fesztivált, megjár mennyet-poklot, ismét feltűnik, új utazótársakkal, új zenészekkel, egy rakás új nyersanyaggal?

Sokan tartják zenéjét utazós zenének. A Pécsről elszármazott művésznő fejben csavarog, koncertjein magasba ragadva közönségét. Hangi adottságai alapján bármit elénekelhetne a folktól, a sanzontól, a jazzen át a popig minden műfajban, mégis a nehezebb utat választotta, saját dalokat ad elő. Eszter pimaszul közvetlen és őszinte világával hódította meg közönségét, és őrizte meg emberközelségét.

?Eszter valóban nagyon tud dalt írni, zeneileg és szövegekben is rendkívül termékeny, egy-egy hasonló minőségű sorért és dallammenetért mások fél életeket izzadnak.? – (Rácz Mihály, Lángoló Gitárok)

A koncert a Nádasdy Történelmi Fesztivál programjának eleme. Idén díjtalanul látogatható.

Takáts Eszter és zenekara a Facebook-on A fesztivál további színpadi fellépői