Top30+ Sétálókóstoló és Fotókiállítás
Időpont:
Helyszín:
2016. július 2. (szombat) – 17:00

A Nádasdy Történelmi Fesztivál 2016 borversenyének 85 mintájából a TOP30-nál valamivel több bor kóstolható a sétálókóstoló keretében, valamint a Sárvári Fotóklub boros tematikájú fotópályázatából is kiállítanak 30 fotót. Egy-egy rövid ?történelmi kóstolás? idejére megnyílik a Nádasdy-vár két ritkán látogatható szeglete is a résztvevők előtt.

A borfogyasztók, kóstolók szavazhatnak a közönségdíjas tételre is, így 19 fehér-, 5 rosé-, és 6 vörösbor nyílt bírálatára lesz lehetőség, amelyben egy 20 pontos rendszerű kóstolólap is segítség lehet. Az esemény nyitott a borok készítői és a pincészetek képviselői előtt, így akár egy-egy beszélgetésre, információcserére is lehetőség lehet a kóstoló során.

A borversenyre az egykori Nádasdy uradalom területéről kikerülő mai borvidékek, vagyis Soproni-, Somlói-, Badacsonyi-, Balaton-felvidéki-, Zalai borvidék bortermelői nevezhették palackozott tételeiket. Az 5 borvidékről 85 minta érkezett fehér-, rosé- és vörösbor kategóriákban. A borverseny során a legjobb minősítést elért bor a Somlóról nevezett Tornai Pincészet Grófi Juhfark 2013 tétele lett, amely már több alkalommal is bizonyított nemzetközi borversenyeken is.

Információ: 30/9826-265, borbazar@nadasdyfesztival.hu
www.nadasdyfesztival.hu
facebook.com/nadasdyfesztival

Facebook-esemény

Fotó: Hőbér Szabolcs