Valami Jazz – The Fonda/Stevens Group
Időpont:
Helyszín:
2017. március 28. (kedd) – 19:00

Herb Robertson

New Jerseyben született, ötödik osztályos korában kezdett tanulni trombitán. 1969?73 között a Berklee School Of Music hallgatója volt, ahol magas fokra fejlesztette az improvizációs képességét. Az egyetem után Kanadában turnézott vezető trombitásként a Chase jazz-rock együttessel. 1981?87 között Tim Berne együttesében játszott. Azóta számtalan kiváló zenésszel dolgozott együtt, például: John Zorn, Bill Frisell, Anthony Davis, Bobby Previte, David Sanborn, George Gruntz, Paul Motian, a Charlie Haden Music Liberation Orchestra. Dave Douglas úgy hivatkozik rá, mint aki jelentősen befolyásolta a játékát. Herb Robertsonról írja a Reclams Jazzlexikon: ?Briliáns technikával rendelkező, önzetlen zenész, aki keveset tesz azért, hogy a nevét a jazz-évkönyvekben örökkévalóvá tegye?.

Herb Robertson a világhálón

Michael Jefry Stevens

Zongorista és zeneszerző, rendszeresen szerepel Európa és Észak-Amerika ismert dzsessz-színpadain. Második díjat szerzett a Monaco Nemzetközi Zeneszerzői Versenyen. Olyan együttesek társvezetője, mint a The Fonda?Stevens Group, Miles Griffith?Jefry Stevens Quartet; In Transit Quartet. Több mint 60 CD-t jelentetett meg. Rendszeresen fellép olyan világhírű zenészekkel, mint pl. Dave Douglas, Charles Moffett, Han Bennink, Dave Liebman. Különböző formációkban többször is megfordult Sárváron.

Michael Jefry Stevens a világhálón

Joe Fonda

A világ egyik legtöbbet foglalkoztatott dzsesszbőgőse. A lemezek száma, amelyeken közreműködött, szinte megszámlálhatatlan. Saját együttese koncertjei mellett játszott például Archie Sheppel, Anthony Braxtonnal, Leo Smitth-szel, Dave Douglas-szel vagy a magyar Borbély Mihállyal. 1989-ben a Pekingi Operával lépett fel New Yorkban. Nagy sikerrel szerepelt az elmúlt években Sárváron a Michael Musillami Sextettel, a Conference Call Kvartettel és a Debbie Davies Blues Trióval.

Joe Fonda a világhálón

Harvey Sorgen

Dobos, és először lép fel Sárváron. Néhányan azok közül a világhírű zenészek és együttesek közül, akikkel fellépett vagy lemezt készített: a Jefferson Airplane utódzenekara: a Hot Tuna, Paul Simon, Carlos Santana, Greg Allman, Ahmad Jamal, Dewey Redman, Dave Douglas, David Sancious, Zakir Hussain, Julius Hemphill, Wadada Leo Smith, Jack DeJohnette, Bruce Hornsby. Írt színpadi- és filmzenét, például egy ütőhangszerekre épülő egyszemélyes darabot a New Day Repertoire Theater Antigone bemutatója számára.

Harvey Sorgen a világhálón

Belépődíj: 1500 Ft