Valami Jazz – The Nu Band
Időpont:
Helyszín:
2016. január 31. (vasárnap) – 19:00

A The Nu Band egyike a New York-i belváros legizgalmasabb, legmerészebb és legnépszerűbb együtteseinek, amelyek a legutóbbi évtizedek különösen kreatív periódusából emelkedtek ki. Utoljára két éve jártak Sárváron.

nuband

A The Nu Band egyike a New York-i belváros legizgalmasabb, legmerészebb és legnépszerűbb együtteseinek, amelyek a legutóbbi évtizedek különösen kreatív periódusából emelkedtek ki. Mark Whitecage, Joe Fonda, Lou Grassi és Roy Campbell olyan zenét hoznak létre, amelyik szerves egységbe foglalja a dzsessz történetét Louis Armstrongtól Anthony Braxtonig, hogy ebből a hagyományból egy kivételes és erős hangzást teremtsenek. A világ egyik legfoglalkoztatottabb bőgőse, Joe Fonda ma már hazajár Sárvárra, játéka és sugárzó személyisége mély hatást gyakorol a magyar dzsessz rajongóira is.

img_1345-2

A 2014. elején váratlanul elhunyt trombitást, Roy Cambelt a New Yorkban élő, német születésű Thomas Heberer helyettesíti, akit Dave Douglas világhírű trombitás európai mesternek, a zenekritikus Steve Lake pedig az új trombitazseninek nevezett. A Misha Mengelberg?s és Hank Bennink?s Instant Composers Pool (ICP) együttessel elnyerte a DownBeat kritikusok díját 2002-ben, Aki Takaséval pedig a Német Zenekritikusok díját 2004-ben. Pina Bausch 2002-ben készített ?Tegnapi, mai és holnapi gyermekeknek? című koreográfiája a Wuppertal-i Táncszínházban Thomas Heberer zenéjének felhasználásával készült.

A koncert dátuma: 2016. január 31. (vasárnap) 19:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy Múzeum díszterme
Belépődíj: 1500,- Ft