Hogyan kerülhet be az eseményem a Sorolóba?

Az alábbi tömör segítségnyújtás azok számára készült, akik még nem jártasak a facebook eseménykezelő rendszerével kapcsolatban. Nem kell megijedni, nagyon egyszerű műveletekről van szó! Aki már ismeri, hogy működik, annak is hasznára válhat, ha végigolvassa az alábbi tanácsainkat.

1) Előszöris: legyen sárvári az esemény

A Sárvárikum a Programsoroló rovatában kizárólag sárvári helyszínű eseményeket jelenít meg. Előfordulhat, hogy egy rendezvény nem Sárváron zajlik, de van helyi vonatkozása (sárvári fellépő, sárvári kiállító, …stb.). Ilyenkor természetesen hírként leközöljük az eseményt, de a Sorolóba ebben az esetben sem kerül be.

2) Az esemény ne ütközzön a Sárvárikum.hu elveibe

Független magazin vagyunk, nem biztosítunk helyet közvetlenül politikai események beharangozására és tudósítására, nem adunk le pártokhoz köthető hirdetéseket. Előnyben részesítjük a kulturális értékkel rendelkező eseményeket, a környezettudatosság, a tudatos életmód, a közösség és az önkéntesség mentén szerveződő programokat.

3) Legyen Facebook-eseménye

A Sárvárikum.hu programsorolója facebook-alapon működik. Azokat az eseményeket tudjuk megjeleníteni, amelyeket a facebookon egy oldal (tehát nem magánszemély), vagy egy nyilvános csoport fiókja alatt hoztak létre (és persze nem zártkörűen). Az ilyen események esetében célszerű már a létrehozáskor a „társszervezők” mezőnél megjelölni a Sárvárikumot, innentől kezdve egy a Sárvárikum felőli jóváhagyás után, már meg is jelenik az esemény a Sorolóban. Ha ezt a szervező elmulasztotta, később is pótolhatja az esemény módosításával, ekkor újra hozzáférhetővé válik a „társszervezők” mező. Szintén járható út, ha az esemény facebook-linkjét E-mailben, vagy a Sárvárikum üzenetküldő űrlapján keresztül továbbítják felénk.

4) A létrehozó oldal vagy csoport legyen nyilvános

Futtában már említettük, hogy szintén nagyon fontos, hogy az eseményt létrehozó oldal vagy csoport nyilvános legyen, és a beállítások ne tartalmazzanak semmilyen területi korlátozást se. Előfordult már egy partnerünknél, hogy az adminisztrátor véletlenül az ország szerinti korlátozáshoz állította be Magyarországot, így a külföldi szerverek (így a honlapunk motorpluginje) számára is zártnak tűnt fel az oldal. A területi korlátozások mező tehát maradjon üresen!

5) Tanácsok a Facebook-esemény kezeléséhez

Az eseményt célszerű időben, a kezdődátum előtt legalább két héttel létrehozni. A létrehozás után lehetséges meghívókat kiküldeni a létrehozó facebook-ismerőseinek köreiből válogatva. Az esemény felületén belül érdemes a létrehozás után is aktívnak maradni, a program keretében közreműködőkhöz kapcsolódó külső hivatkozásokat, képeket, videókat megosztani rendszeres időközönként. A facebook tiltja és szankcionálja a közvetlenül megosztásokra irányuló felhívásokat („Oszd meg, és nyerhetsz” …stb.), ezek használata kerülendő.

6) Mi van, ha nincs Facebook-ja a programgazdának?

Ilyen is előfordulhat, senki nem kötelezhető a közösségi oldal-regisztrációra (bár amennyiben programot szervez, erősen ajánlott). A Sárvárikum.hu ebben az esetben írásbeli megbízást kér az esemény szervezőjétől arra, hogy létrehozza a Sárvárikum regisztrációja alatt a facebook-eseményt, és ilyen módon kerül a program a Sorolóba. Itt ki is töltheti a megbízáshoz kapcsolódó űrlapot:

Megbízási űrlap programszervezők számára

    A Sárvárikum.hu oldal Programsorolójában olyan eseményeket tudunk megjeleníteni, amelyek rendelkeznek nyilvánosan, facebook-oldal, vagy publikus facebook-csoport nevében létrehozott facebook-eseménnyel. Ha szeretné, hogy a programja megjelenjen a Sárvárikumon, de esetleg nincs facebook-regisztrációja, bízzon meg minket az esemény létrehozásával az alábbi űrlap segítségével! (A megadott adatokat a Sárvárikum.hu csak az esemény létrehozására és kapcsolattartásra használja, másik félnek nem adja ki.):

    A fenti program szervezésében illetékes kapcsolattartóként felkérem a Sárvárikum.hu programmagazin szerkesztőit a rendezvényhez kapcsolódó facebook-esemény létrehozására és kezelésére, amelyet ezt követően a Sárvárikum.hu Programsorolója is megjelenít. Hozzájárulok, hogy az esemény készítéséhez a fent megadott adataimat felhasználják, valamint nyilatkozom, hogy a mellékelt fotóillusztráció felhasználási jogaival rendelkezem. Vállalom, hogy az eseményekhez kapcsolódó esetleges változásokról a Sárvárikum.hu szerkesztőit értesítem.

    Elolvastam és elfogadtam azAdatkezelési tájékoztatóban írtakat!

    [honeypot honeypot-387]