QR-kódos táblákkal egészültek ki a város információs pontjai

A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. új fejlesztésként, a tavaly a város különböző pontjaira kihelyezett információs táblákat Smart QR-kóddal látta el és tette interaktívabbá. Az 55 darab táblán, szemmagasságban elhelyezett Smart QR-kód által számos érdekes és részletes ismerettel bővíthetők a Sárvárral kapcsolatos ismeretek. Az okostelefonnal és/vagy tablettel érkező turisták (és persze a városlakók is) a QR-kód leolvasása után három nyelven kapnak információt az adott látványosságról a városi turisztikai honlapjáról, a www.sarvar.hu reszponzív, mobilra és tabletre optimalizált aloldaláról. A Nádasdy Múzeum állandó és aktuális időszaki kiállításain keresztül a Posta téri fény- és hangjáték időpontján át a városban zajló eseményekig mindent megtudhatnak az érdeklődők.

QR
QR-kód a Várpark infóoszlopán – Fotó: Benkő Gábor

A QR-kód (Quick Response-kód) egy kétdimenziós vonalkód, melyet minden okostelefon és tablet képes leolvasni ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével. Ezáltal keresgélés nélkül, beolvasás után azonnal elérhetővé válik az információ. A QR-kódok tervezésében és kihelyezésében a Tinódi Gimnázium Utazás és Turizmus fakultációs diákjai is részt vettek.

A TDM szervezet reméli, hogy ezzel is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Sárváron eltöltött idő még hosszabbra nyúljon, és még kellemesebben teljen mindenki számára.

Forrás: TDM

Kapcsolódó cikk a Tinódi Gimnázium honlapján