A Posta téren vette kezdetét a Sárvár 50 programsorozat

Az augusztus 20-i hétvégére kihegyezve nagyszabású rendezvénysorozattal kedveskedett a város vezetése a sárvári lakosoknak. Az ez idő tájt esedékes Nemzetközi Folklórnapok mellett több egyéb programot is kínáltak az érdeklődőnek, melynek első állomása péntek késő délután/este volt a Posta téren.

Aznapra három zenekar volt meghirdetve, elsőnek a szombathelyi (de Paukovics Gergely személyében sárvári taggal is rendelkező) Eticatt vette birtokba a deszkákat. Az időközben tagcseréken átesett zenekarral ez volt az első találkozásom élőben. A neten látottak-hallottakhoz képest egy jóval karcosabb megszólalású műsort produkáltak, melyben jócskán volt kraft. A legtöbb dal saját szerzemény volt, melyet csak hellyel-közzel „tört meg” egy feldolgozás. Amennyiben ilyen ütemben és minőségben fejlődnek, akár messzire is eljuthatnak!

Az egykori Solution romjain létrejött szintén szombathelyi illetőségű (és Bucsin Tamás személyében szintén sárvári taggal rendelkező) Gargantua volt az este következő fellépője. Jó értelemben vett slágerességgel teli zenéjük kellemes hallgatnivaló volt, azonban nekem személy szerint kissé egybefolytak a végére a dalok. Tudatosan, profin haladnak előre, nem véletlen, hogy dalaikkal több alkalommal lehet találkozni a rádiókban is.

Az este utolsó fellépője a honi paletta egyik legnevesebb képviselője a Hooligans volt. Kezdésre jócskán megtelt a tér, aki ekkor tervezett előre-/hátrajutni az csak nagy nehézségek árán tudta kivitelezni ezt a műveletet. Bő két órás műsoruk gyakorlatilag kvázi slágerparádét jelentett, a közönség pedig egy kisebb noszogatás után a csapat tenyeréből evett. Itt-ott néhol máshogy játszották a dalokat, mint ahogy megismerhettük őket, ezzel téve érdekesebbé azokat maguk és a nézők számára is. Összességében becsülettel, üresjáratok nélkül, profi módon hozták le a koncertet.

Az élőzenei koncertek után hajnalig DJ Rebel „zenélt” az egybegyűlteknek.

– Simon Zoltán –

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons