Szinte csak nők a közönségben – Danubius Pódium Szendi Gáborral

Május 30-án este a tavaszi évad utolsó Danubius Pódium rendezvényére került sor a Danubius Health Spa Resort Sárvár szállodában. Ez alkalommal Szendi Gáborral találkozhattak az érdeklődők – a pszichológus nemrég megjelent új könyve, A férfi hanyatlása és bukása kapcsán.

_MG_9337
Fotók: Gerencsér Katalin

A közel kétórás előadás az Atrium eszpresszóban nem mindennapi témát boncolgatott a szinte csak női közönség előtt. Részletekbe menő, gyakran sokkoló adatok és történetek kíséretében komplett evolúciós fejlődéstörténetet adott elő Szendi Gábor, a rá jellemző szellemességgel és kutatói alapossággal a Férfiról, kezdve a génektől, az agyféltekék működésén át a rendszeralkotás képességéig.

_MG_9313
Fotók: Gerencsér Katalin

Az író szembesítette hallgatóságát az evolúció logikájával és a folyamatosan megvalósuló szelekcióval, az Y kromoszóma egyre pusztuló génjeivel, a terméketlenség továbböröklődésével, a civilizációs betegségek miatt fellépő tesztoszteron szint csökkenéssel, a betegségekre való hajlamokkal és a rövidülő élettartammal.

_MG_9334
Fotók: Gerencsér Katalin

Nemzetközi kutatások, grafikonok, híres és hírhedt történelmi személyek is felbukkantak az előadásban, és természetesen nem maradt el az utalás és kitekintés a szerző korábbi, A nő felemelkedése és tündöklése című könyvének tartalmára sem. A népszerű Danubius Pódium rendezvények a Danubius Health Spa Resort Sárvár szállodában az őszi hónapokban folytatódnak majd.

? Mészáros Marianna ?