Edda musical – Elindult a Nyári Színházi Esték a Várudvaron sorozat

Az idei év Nyári Színházi Esték a Várudvaron sorozatát a Sziget színház Edda musical – A kör című darabja nyitotta meg június 14-én szombaton.

A musical az Edda Művek 26 slágerére épül, de címe ellenére nem a zenekar és nem is közvetlenül Pataky Attila életéről szól. A kapcsolat annyi csupán, hogy egy énekes karrierútját, a szerelemhez, a politikához és a mindennapi problémákhoz füződő viszonyát mutatja be. A történet egy „klasszikus” külvárosi mese, ahol a főhős egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, hogy megtalálja a sikert és a boldogságot.

A dalok tökéletesen illeszkedtek a történet menetéhez, mintha külön ehhez a darabhoz születtek volna. Aki Edda-rajongóként nézte végig az előadást, persze biztosan hiányolt jópár slágert (pl.: Kölyköd voltam, Álom, Gyere őrült, Háromszor? és lehetne még folytatni a sort). Két oka is lehet annak, hogy ezek a dalok nem hangzottak el. Az egyik, hogy a szövegviláguk nem igazán illeszkedett a történetbe.  A másik, prózai ok pedig, hogy egy több mint 30 lemezzel rendelkező zenekarnak bőven akad slágere, amelyeket egy kétfelvonásos musicalbe egyszerűen nem lehet mind belesüríteni.

Viszont elhangzott A kör, Éjjel érkezem, Utolsó érintés, Szálljunk fel, Változó idők, Szélvihar, A világ közepén? Néha kicsit olyan érzés volt, mintha nem is egy színházi elődás, hanem egy koncerten ülnénk (és miért is ülünk?!). A Szellemvilág című dalnál a közönség felállt és együtt énekelte a reflént Elmoval (Pintér Tibor).

Cooper