Életet mentett két sárvári tűzoltó a buszpályaudvaron

Sikeres újjáélesztést hajtott végre március 24-én reggel a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója: a laktanya melletti buszpályaudvaron lett rosszul egy idős ember, a segítségére siető testvérpár a parancsnokságon elhelyezett félautomata defibrillátorral mentette meg a férfi életét.

Pénteken reggel a sárvári buszpályaudvaron várakozó emberek között lett rosszul egy idős férfi, a közeli büfé tulajdonosa észrevette, hogy baj van, és azonnal segítséget hívott. A hangos segélyhívást meghallották a szomszédos tűzoltóságon is. Az éppen szolgálatváltást végrehajtó laktanyából egy testvérpár, Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tű. főtörzsőrmester reagált a leggyorsabban, felkapták a parancsnokságon lévő félautomata defibrillátort, és segíteni siettek. A földön fekvő férfinek ekkor már se a pulzusát nem tudták kitapintani, sem légzést nem tapasztaltak nála, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést. A lélegeztetést és mellkaskompressziót követően a félautomata defibrillátor segítségével sikeresen visszahozták az idős embert az életbe. A testvérpár mindeközben értesítette a mentőket, akik néhány percen belül meg is érkeztek. A mentőszolgálat szakemberei stabilizálták a férfi állapotát és kórházba szállították. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a nyugdíjas férfi túlélte az esetet.

A Veiczerek már gyermekkoruk óta tűzoltók szerettek volna lenni – Krisztián álma 1995 áprilisában, míg öccséé, Vilmosé 2002 októberében vált valóra, most már mindketten a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálnak. Veiczer Krisztián gépjárművezetőként és a HUNOR mentőszervezet tagjaként, míg Veiczer Vilmos beosztott tűzoltóként őrzi a város biztonságát.

Forrás: Vasi MKI