Sárvári rendőr elismerése sikeres újraélesztésért

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere az újraélesztési maraton helyszínén elismerésben részesítette Pintér Gábor rendőr főhadnagyot, a Sárvári Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya Közrendvédelmi Alosztályának alosztályvezető-helyettesét sikeres újraélesztésért. Közben a rekordkísérletben az Egyesített Bölcsődei Intézmények dolgozói teljesítették az újraélesztési gyakorlatot. Még 148 óra van hátra a rekordig.

pinter-gabor-2016
Fotó: Benkő Sándor (szombathely.hu)

Társával 2016. március 16-án gépkocsizó közterületi szolgálatot látott el Sárváron. Szolgálatuk ellátása során a Kazinczy u. utcában jelezték nekik, hogy valaki rosszul lett és magatehetetlenül fekszik az úttesten.

A helyszínre érve megállapították, hogy a földön fekvőnek nincsenek életjelei, légzése és pulzusa nem  érzékelhető, illetve bőrszíne is sápadt. A Mentőszolgálat értesítése mellett azonnal megkezdték az újraélesztést. Pintér Gábor és gyors segítségnyújtásának, majd a mentőtiszt további beavatkozásának köszönhetően a beteg állapota stabilizálódott.

Pintér Gábor gyors helyzetfelismerésével és azonnali beavatkozásával életet mentett, igazolva ezzel azt, hogy fontos az újraélesztési ismeretek elsajátítása.

forrás: http://www.szombathely.hu/