Cumin, Ortiz, B.A.D. – AZK-koncert
Időpont:
Helyszín:
2016. május 6. (péntek) – 20:30

Dátum: 2016. május 6. (péntek) – Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub ? Fellép: AZK – Cumin (A), Ortiz (A), B.A.D. ? Belépődíj: 1000,- Ft – Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

Májusban vissza a harapós gitárzenékhez. Két osztrák zenekar érkezik hozzánk, és hosszú hallgatás után újra fellép a B.A.D. is:

Cumin

A fiatal srácok alkotta Cumin (római kömény) Nyugat-Ausztriából érkezik hozzánk, trióban nyomják, és nemrég jött ki új lemezük (bakeliten is) „Naivität” címmel, rajta változatos és energikus tételekkel..

Érdekesség, hogy mindhárom tag énekel, és a hangzásba helyenként szinti-elemeket is beemelnek, ezzel izgalmasabbá téve az élő fellépéseket. A zenéjüket saját maguk egyébként valahová a poszt-hardcore, a noise és az alternatív rock közé lövik be?

Cumin a Facebookon


 

Ortiz

Az Ortiz az osztrák Vorarlbergből érkezik, ez a város a Boden-tó és az Alpok között fekszik, így nem csoda, ha az Ortiz is úgy dörren meg, mint egy hegyvonulat. A három srác zenéje zuhatagként löki be a hallgatót a szakadékba, vagy sodorja magával az ormok közé. A műfajokkal is így bánnak: fogják a punkot és a hardcore-t, hozzátaszajtják a kemény szikláikhoz, a törmelékből pedig, ami megmarad belőlük, felépítenek valami sajátosan monumentálisat. Teszik mindezt dübörgő riffekkel, örvénylő dobgroove-okkal, sötét basszussal, tompa sikolyokkal, de nem idegenek tőlük a félakusztikus lecsendesedések sem, hogy aztán újra kitörjenek.

Bécs közelében, a Concrete Stúdióban rögzítették súlyos, ‘Unmarked State’ című albumukat, amely a végeláthatatlan pusztaságba kalauzol. Megtörténhet bármi, a fény átcsaphat sötétségbe, az érzékiség erőszakba újra és újra, oda és vissza. Mindenféle határt nélkülöző zeneiséggel akarnak hatást elérni, és bizony el is érik!

Ortiz a Facebookon


 

B.A.D.

Hosszabb pihenő után újult erővel tér vissza a B.A.D. A zenekar nemcsakhogy újra aktív, de épp egy vadiúj EP-n is dolgoznak.


A felállás a régi: Fülöp Dani – gitár/ének, Nagy Gábor (Öcsike) – gitár, Bucsin Tamás (Bucska) – basszus, Pándics András (Punky) – dobok

B.A.D. a Facebookon