8bit, Synth with Meggie, Apsürde koncert @ AZK
Időpont:
Helyszín:
2016. szeptember 30. (péntek) – 20:30

Dátum: 2016. szeptember 30. (péntek) – Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub (nagyon jóidő esetén Kamaraudvar) ? Fellépnek: 8bit, Synth with Meggie, Apsürde ? Belépődíj: 1000,- Ft – Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

szept-synthpop_FB

Ismét synth-pop alapú muzsikák a várban! Gyerünk!

8bit

A 2010 nyarán indult együttes azon kevés szintipop csapatok közé tartozik, akik magyar nyelvű dalokat játszanak. Tagjai: Dobrocsi Krisztián (szintetizátorok, dobprogramok, vokál) és Nagy Gergely (ének, vokál). A zenéket többnyire közösen készítik, majd Krisztián hangszereli. A szövegeket Nagy Gergely írja.

8bit_web

Krisztián gyermekkorától a szintetizátorok hangjának rabja (Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Alphaville, Depeche Mode és minden, ami ezen a hangszeren alapul). Elkerülhetetlen volt, hogy belekezdjen saját produkciók készítésébe, korábban Performance, majd Arculat, a 2000-es évek elején Le Garage, majd 2006-tól Forteba és Lipuria néven jelennek meg zenéi. Három önálló album a deephouse németországi megalapítójánál, a Plastic City kiadónál. A Colourblock nevű formáció tagja.

Gergely 12 évesen kezdett verseket írni. Egy középiskolai bulin hallotta először Krisztiánt (az Arculat együttesben) zenélni. A 2000-es évek elején a váci Garage stúdióban találkoztak, ahol Krisztián és Pasztorális Gábor hangmérnökként dolgozott. Az ő segítségükkel elkészült egy lemeznyi anyag Szobrok címmel. 2009-ben született az ötlet, hogy szintipop dalokat írjon. Úgy gondolta, azon túl, hogy gyermekkora óta erről álmodott, nagyon is itt az ideje, hiszen ennek a stílusnak jelenleg igen kevés a hazai képviselője. Így kereste meg Krisztiánt, aki akkoriban szintén valami hasonlón gondolkodott.

2010 tavaszán született meg az első dal. 2012 nyarán álltak először színpadra a Budapesti Dürer Kertben a 12 órás országos Depeche Mode rajongói találkozón. Azóta felléptek többek között Agárdon a DM táborban, Komáromban, Szombathelyen, Vácon és több Budapesti klubban. 2013-ban jelent meg első lemezük Add nekem a trónt címmel.

www.soundcloud.com/8bit-hungary
www.facebook.com/8BITpage

Synth with Meggie

Alapvetés, hogy Meggie-t mindenkinek ismernie kell Vas megyében, akinek nincs ólom a fülében. Számos műfajban mozog elkápráztatóan otthonosan. Igen, a legendás ?80-as évekbeli szintipopban is, bár ezt talán kevesebben tudják róla. Ehhez két olyan autentikus figurát talált maga mellé, akik nem ma kezdtek beleszerelmesedni a szintetizátoros zenékbe, Müller Róbert és Tomsa (Horváth Tamás) személyében.

azk-synthpop-61

Utóbbi úriember nevét több minőségi produkcióból kell ismernie a vasiaknak: alapítótagja volt a kitűnő Morphinának, de zenél a Snotban is. Az este folyamán a ?80-as évek ütőkártyáira számíthatunk tőlük a Depeche Mode-tól kezdve a Yazoo-n és az Erasure-ön át a Soft Cellig! Aki látta őket tavaly és tavalyelőtt, már tudja, hogy nem érdemes kihagyni a formáció koncertjét!

Apsürde

A jelenlegi felállásában 2011-óta alkotó csapat tagjai: Szakács Ádám ének valamint Csontos Gábor és Szénási Ákos billentyűsök. Az együttes egy komplex audió-vizuális koncepcióban gondolkodik ezáltal egy sokkal teljesebb élményhalmazt adva át közönségének.

Apsurde

Mivel a zenekar tagjai betegesen vonzódnak a ’80-as ’90-es évek elektronikus-gépzenei hangulatához, ezért hangszer-arzenáljukban többek között olyan legendás gépek találhatók, mint: MOOG Minimoog, ROLAND Jupiter 8, MACBETH Modular, KORG MS 10, ROLAND SH-101, ROLAND JX8P, EMULATOR II? Vissza a jövőbe!

Apsürde a Facebookon ?

A koncertek az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával valósulnak meg.