Aranyvasárnap – Fourtissimo együttes
Időpont:
Helyszín:
2016. december 18. (vasárnap) – 17:00

Gyertyagyújtás a Sárvári Nyugdíjas Egyesület közreműködésével.
Ünnepi műsort ad a Fourtissimo együttes.

Fourtissimo

??Mert ti olyanok vagytok, mint a tükör: ahogy a színpadon álltok, a zenei tudás mellett az életörömötökkel a hallgatóságban is felébresztitek a életörömöt. Azt hiszem, ez a legtöbb, amit művész megtehet. – ? Rados Virág, író

Hazánk egyik legnépszerűbb és legtöbbet koncertező jazzrock formációja szinte berobbant a magyar jazz-életbe. Több évtizedes, stílusokat átölelő alkotómunka után született a zenekar jelenlegi felállása 2012-ben, és azóta sikert sikerre halmozva hódítja meg a hazai és nemzetközi zenerajongók egyre szélesebb táborát. A Fourtissimo Jazz Orchestra alapítói a Príma-díjas Kuna testvérek, Valéria, Márton, Gyula és Bence. A zenekar hangzását alapvetően meghatározza Valéria sokszínű énekhangja és a rézfúvós hangszerek erőteljes jelenléte. A jazz-rock kifejezés hazánkban kevésbé ismert, de a műfaj sajátosságai magában hordozzák a dinamikus és szórakoztató előadásmódot, a jazz értékeivel karöltve. Számos, méltán világhírű előadó képviselte és népszerűsítette ezt a műfajt, többek közt a Weather Report, a Chicago, a Maynard Ferguson Band, vagy Bill Chase.

Épphogy elindult 2014, máris a Magyar Rádió Márványtermében koncertezett a zenekar a ?Klasszikus és Jazz? koncertsorozat keretében, egy hónappal később a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Zuglói Smooth Jazz Club-ban játszottak. Mindkét helyen teltházzal, és a zenekarra jellemző elsöprő sikerrel szerepeltek. Ezt követően a VII. Jazzy Jazz Dalversenyen indultak két saját dallal, melyből mindkettő a legjobb tíz közé, azaz a döntőbe került, majd Funk 4 Fun c. szerzemény elnyerte a verseny Közönségdíját! A Művészetek Palotájában is gyakori vendégek, a Balkan Fanatik, és az Anima Sound System MR2 Akusztik+ koncertjén is közreműködtek.

2015. szintén mozgalmasan indult, Éliás Gyula Jr. oldalán léptek fel A DAL 2015 c. műsorban az Eurovíziós Dalverseny válogatóján, majd legújabb, ápr. 27-én megjelent ?The Road so Far? c. albumuk bemutató turnéjára indultak Németországba, aminek állomásaként az ország legrégebbi jazzfesztiválja is szerepelt, a Gronau Jazzfest.

Az elmúlt három évben 283 koncertet adtak hazánkban és Európa-szerte, melyek közül fontosabb állomásnak tekintik a már említett Gronau Jazzfest-et, itthon pedig a Pannonhalmi Jazz Nyár, a Szerencsi Csokoládé Fesztivál, a hévízi Főszezonnyitó Fesztivál, a Muzsikál az Erdő, a siófoki Víztorony Fesztivál, a Szegedi Borfesztivál a Tokaji Szüreti Napok és Jazzy Gourmet Szilveszter emelkednek ki.

A zenekar további tagjai:

Somos András – billentyűk, fuvola
Éder Ferenc ?Lá?, – basszusgitár
Geier Attila / Kormos János – gitár
Kottler Ákos – dob
Ditzmann Tamás ?Maci?? hangmérnök

Műsorvezető: Horváth Róbert

A Fourtissimo weboldala