AZK – Synthpop-est – Gunmaker, Plazmabeat
Időpont:
Helyszín:
2016. március 18. (péntek) – 20:30

Dátum: 2016. március 18. (péntek) – Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub ? Fellép: Plazmabeat, Gunmaker, Synth with Meggie ? Belépődíj: 1000,- Ft – Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

Kicsit elkalandozva a gitáros rockzenék világától a jó öreg szintipop felé három kitűnő együttest látunk vendégül:

sytnhpop_AZKhonlap_post-1

Plazmabeat

A Plazmabeat azzal a céllal indult el 2006-ban, hogy a kissé elhalványult emlékű szintipop stílust visszacsábítsa a köztudatba. Az együttes megálmodója Grag úgy gondolta, hogy a kissé szomorkás énekdallamokat modern klubzenei környezetbe helyezve érdekes képet alkothat. 2010 novemberében kis szünet után megújult arccal indult újra a Plazmabeat, amikoris Grag és Niki elhatározták, hogy kompromisszummentes elektronikus zenélésbe kezdenek.

plazmabeat

A csapat zenei stílusát az electro-pop és a modern szintipop jellemzi leginkább. Niki hangjával és megjelenésével új értelmet kaptak Grag alkotásai, és együtt eddig soha nem látott és hallott színvonalon készülnek az új dalaik. Mind zeneileg, mind szövegileg próbálják kicsit más felfogással megközelíteni a zenét, mint ahogy jelenleg a magyar könnyű- és popzenében teszik sokan. Grag és Niki elzárkóznak a modern zenei trendektől. Sokat merítenek a korai ’80-as, ’90-es évek szintipopjából, ezért leginkább a retros, popos hangzás, illetve dallamvilág jellemzi munkáikat. Ezt a hangzást, a szomorkás énekdallamokat Niki profizmusa és énekhangja teszi igazán egyedivé, érdekessé és modernné.

Plazmabeat a Facebookon ?

Gunmaker

Gunhead és Headfield 2013. decemberében kezdett el dolgozni az első dalon. Aztán néhány remix következett, de ezidő alatt készültek az új dalok. Következő év kora tavaszán csatlakozott Zsófi a zenekarhoz, ekkor vált teljessé a kép. 2014. májusára hat számot sikerült feldemózni, majd egy videoklip ötlete is felmerült. Így készült el a No Chance klipje, amely a mai napig folyamatosan növekvő nézettséggel bír.

gunmaker2

2014. nyarán sikerült tárgyalni az Adwoxya Records-szal, melynek eredményeképpen a kiadó elvállalta az album kiadását. Ezután hosszú hónapokon keresztül stúdiómunkák következtek, rögzültek a szintetizátorok, gitárok, énekek és minden egyéb. 2014. áprilisában elkészült a Headmaker album. A kiadó jelenleg is dolgozik a Headmaker megjelenésén, de közben folyik az új ötletek jegyzetelése minden elérhető eszközön, legyen az telefon, számítógép vagy akár egy darab papír. 2015-ben változások álltak be a zenekar életében. Zsófi elhagyta a Gunmakert. Helyét a mikrofon mögött Mr. Headfield fogja átvenni, aki a vokálszekciót látta el eddig. A jövőben az ő tolmácsolásában fognak megszólalni a Gunmaker-dalok.

Gunmaker a Facebookon ?

Synth with Meggie

Alapvetés, hogy Meggie-t mindenkinek ismernie kell Vas megyében, akinek nincs ólom a fülében. Számos műfajban mozog elkápráztatóan otthonosan. Igen, a legendás ?80-as évekbeli szintipopban is, bár ezt talán kevesebben tudják róla. Ehhez két olyan autentikus figurát talált maga mellé, akik nem ma kezdtek beleszerelmesedni a szintetizátoros zenékbe, Müller Róbert és Tomsa (Horváth Tamás) személyében.

IMG_0253

Utóbbi úriember nevét több minőségi produkcióból kell ismernie a vasiaknak: alapítótagja volt a kitűnő Morphinának, de zenél a Snotban is. Az este folyamán a ?80-as évek ütőkártyáira számíthatunk tőlük a Depeche Mode-tól kezdve a Yazoo-n és az Erasure-ön át a Soft Cellig! Aki látta őket tavaly júniusban, már tudja, hogy nem érdemes kihagyni a formáció koncertjét!