Gálázott a Crazy Legs – utcai gyökerű táncok frissen, szellemesen

Évzáró gáláját tartotta június 5-én a Crazy Legs Dance School a Tinódi Gimnázium dísztermében. A tánciskola a hip-hop utcai gyökerű stílusaira szakosodott, eredeti formáikban tanítja a legismertebb irányokat, úgymint: locking, popping, house, newstyle, break. Első nekifutásra talán kicsit stílusidegen is lenne az eredendően a flaszteren kifejlődött táncmozdulatokat egy középiskolai színpadon előadni – rendezett széksorokban üldögélő nézőközönség előtt ?, ha nem oldották volna fel ezt a lehetséges zavart a Crazy Legs tanárai.

crazy-legs-sarvar-gala-2016-49
Fotó: Cooper – a teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

De feloldották, nem is akárhogy! A különböző stílusokat, különböző korosztályokat és blokkokat egy következetes és szellemes dramaturgia szerint rendezték össze. Erre utalt az évzárónak adott cím is: Hírek. A televíziós híradásokból jól ismert hírolvasói modorosságot karikírozó, részben fiktív, részben valós elemekre is építő hírek és álhírek tagolták és vezették fel az egyes műsorrészeket.

crazy-legs-sarvar-gala-2016-55
Fotó: Cooper – a teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

Leginkább a táncszínházhoz közelít már a végeredmény: egy olyan bemutatósorozat, amely nem csak a tanítványok különálló (egyébként nagyon színvonalas) produkcióira koncentrál, hanem az átvezető műsorrészeket is tudatosan építi, mégpedig olyan friss és intelligens humorral, hogy a nézői figyelem egyszerűen képtelen a lankadásra. A frissességgel kapcsolatban talán elegendő példának említeni, hogy egy külön blokkot dedikáltak a két nappal a gála előtt elhunyt világklasszis boxoló, Muhammad Ali emlékének projektoros vetítéssel, boxkesztyűkben eltáncolt koreográfiával.

crazy-legs-sarvar-gala-2016-67
Fotó: Cooper – a teljes fotóalbumhoz kattintson a képre!

A tanévzáró gálát – amelyen a kapuvári Movement Dance School tanítványai is közreműködtek – egyébként az a dr. Kondora Bálint nyitotta meg, aki jelen titulusa szerint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, de talán sokkal beszédesebb kapcsolódási pont, hogy ő maga is oszlopos tagja volt az Urban Dance West tánccsoportnak, amely szorosan kötődik a Crazy Legs Dance School-hoz.

Aki lemaradt a minden tekintetben mozgalmas és izgalmas estéről, nyáron részben még bepótolhatja az élményt: a Crazy Legs-es fiúk és lányok fellépnek majd a sárvári főtéri programokon és a június 12-i nagy sportágválasztó börzén is megtalálhatók.

? Benkő Gábor ?