Idén ők a Vas Megyei Közgyűlés sárvári kötődésű kitüntetettjei

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett megyei ünnepségen Majthényi László, a közgyűlés elnöke ünnepi beszéde után kitüntetéseket és elismeréseket adtak át. Több sárvári és sárvári kötődésű kitüntetettnek is gratulálhatunk, akiket az alábbiakban be is mutatunk.

Minden kitüntetettnek gratulálunk! Fotó: Benkő Sándor

Dr. Pusztavámi Márton

a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezetének elnöke Vas Megye Mezőgazdaságáért Díj kitüntetésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

2015-től szervezi Vas megyében a búzatermelési versenyt, amelynek közvetlen célja a versenyzők, a búzatermelők motiválása, ezáltal magasabb terméseredmények, jövedelmezőbb gazdálkodás elérése. Közvetett célja pedig a búzatermelés népszerűsítése, a búzatermelésben rejlő megyei potenciál megismertetése, a sikeres termesztéstechnológiák keresése, közreadása. Nagy szerepe van abban, hogy az agrárgazdálkodók döntéseik meghozatala előtt figyelembe veszik a hazai, az uniós és a világpiac alakulását is.


Vancsura Miklós

A sárvári Szent László Kórház főigazgatója Vas megye Turizmusáért Díj-ban részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

2007-től a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő ügyvezető igazgatója a tavalyi év végéig. 2010 és 2014 között a Magyar Fürdőszövetség elnökeként tevékenykedett. Nyilatkozata szerint nyugodt szívvel adta át a sárvári fürdőt, amely, 2 milliárdos forgalom mellett, megközelítőleg 500 millió forint üzemi eredményt tudott elérni. A fürdőszektorban már csak tanácsadóként marad, ezért most aktuális eredményes tevékenységének elismerése.


Ponyhardtné Németh Ibolya

A Vas Megyei Kormányhivatal Sárvári Járási Hivatal Építéshatósági ügyintézője Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Közigazgatási Tagozata elismerésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

Húsz éve kezdett el dolgozni a közigazgatásban. Az építéshatósági munkában precíz, határidőben történő munkavégzés mellett fokozott figyelmet fordít az ügyfelekre és más hatóságokkal való együttműködésre.


Szabó Zoltán

A Sárvári Mentőállomás állomásvezető mentőtisztje Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata elismerésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

Mentőtiszti pályafutása, szakmai, emberi magatartása példamutató. Szabadidejében önkéntesként is részt vesz rendezvények biztosításában, az újraélesztés tanításában, annak társadalmi elfogadtatásában. A félautomata defibrillátorok elterjesztése, használatának oktatása, a hirtelen szívhalál elleni küzdelem egyik fő szervezője Vas Megyében.


Süle Ferencné

A Sárvári Karitatív Krízis Központ vezetője Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Szociális Tagozata elismerésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

Sárvár város rászorulóit, időseit és a hajléktalanokat pártfogoló központ vezetői feladatait végzi. A jótékonysági feladataikon túl tartanak betegjogi és gyógynövény ismereti tanfolyamokat is. Aktív karitatív tevékenysége méltóvá teszi az elismerésre.


Döme László

A celldömölki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke Vas Megye Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata elismerésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

Foglalkozása és hivatása kerületvezető erdész a Szombathelyi Erdészeti Zrt Sárvári Igazgatóságánál. 1999 óta az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, előbb, mint beosztott tűzoltó, 2002-től az egyesület elnöke. A hivatása és az egyesületi munka is rengeteg feladatot ró rá, amit szakszerűen, magas színvonalon, igazi közösségi emberként végez.


Fekete Géza

Rendőr alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Sárvári Rendőrkapitányságának vezetője Vas Megye Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata” elismerésben részesült.

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

1994 március 1-jén kezdte meg hivatásos rendőri szolgálatát a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathelyi Rendőrkapitányságának Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztályának állományában főnyomozói feladatok ellátásával. 1997-től kiemelt főnyomozó lett. 2008 január 1-től a Vas Megyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Elemző-értékelő Osztályának vezetője. 2013 január 16-tól a Sárvári Rendőrkapitányság vezetője. Vezetői példamutatása a szolgálati fegyelem tekintetében kiemelkedő.


Pogács Anna Mónika

Vállalkozó újságíró Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerésben részesült

Közzétette: Sárvárikum – 2018. március 13.

A Vasvári Újság szerkesztőségi tagja. Több rádió tudósítója (többek között a Sárvár Rádióé) és mint ilyen, a megye közvéleményét is befolyásoló pozitív értékeket közvetítő személyiség. A kulturális élet több területén, valamit a médiumoknál sikerrel és eredménnyel végzett több mint három évtizedes munkája alapján méltó az elismerésre.