?Kemény munka, sok áldozat és harc.? – Fame a vár színpadán

Ez lehetne a mottója a péntek esti darabnak, melyet a sárvári vár színpadán már otthonosan mozgó Sziget Színház fiataljai adtak elő. A történetben megismerhettünk nyolc tehetséges fiatalt és tanáraikat, akiknek négy éven keresztül követhettük végig boldogságukat, vágyaikat, rossz döntéseiket, bizonytalanságukat egészen a csúcsra jutásig, a diploma átvételéig.?

fame_07

A diákok teljesen különböző egyéniségek és nemzetiségűek, de a céljuk közös: hírnevet szerezni, a rivaldafénybe kerülni. Ehhez meg kell ismerniük önmagukat, azért hogy elérjék a céljukat.
?Nick (Hábencius György) egy ambiciózus, lelkes színész, akit már gyermekkorától meghallgatásokra cipelt az anyukája. Azonban önmagának még nem sikerült bebizonyítania tehetségét. Ezért is jelentkezett a New Yorki Előadói Művészetek Iskolájába, ahol megismerkedett Serenával (Békefi Viktória), a félénk, bátortalan, de szenvedélyes lánnyal, akivel aztán a darab végére szerelembe esnek.

fame1

José Vegas (Mohácsi Márk) egy spanyol színésznövendék, aki igazi vicces eleme a darabnak, ellenben Carmen Diazzal (Szabó Dorottya), aki tanulságos, ámde elrettentő példájával kulcsfigura lesz. Szexi, magabiztos leányzó, aki megszállottjává válik a hírnévnek és a drogoknak. Ez a kettős megszállottság okozza a vesztét.

Tyrone Jackson (Dobozi Bence) nagyon tehetséges, ámde rossz háttérrel rendelkező srác, aki tele van ambícióval, de a dacossága sokszor bajba sodorja. Szerinte csupán azzal meg tud élni az életben, hogy remekül táncol, nem is kell tudnia írni és olvasni.
Mabel Washingon (Budavári Bettina) a történet egyik igazán aranyos szereplője. A kissé túlsúlyos lány kétségbeesetten próbál harcolni a kilókkal és az ételek utáni vágyával – sikertelenül. Gyakran elmélkedik, és látja el tanácsokkal érzelmi viharba került társait.
Iris Kelly (Felkai Flóra) nagyon kecses és rendkívül tehetséges táncos, aki nem ismeri önmagát, ezáltal pedig fél a többi embert is közel engedni magához, így a Tyrone-nal való ?se veled, se nélküled? viszonya sem teljesedhet ki egészen.
Schlomo Metzenbaum (Takaró Kristóf) egy visszahúzódó zenész, aki alapít egy rockbandát, mely Carmen távozása után sajnos felbomlik. Schlomo gyengéd érzelmeket táplál a rossz útra tért Carmen iránt, akinek emlékére a diplomaosztón előadja azt a dalt, amit közösen írtak.
Megismerhettük még Grace Lambet (Papp Letícia), Schlomo zenekarának dobosát, aki egy indulatos rocklady szerepében tündökölt.

És akkor következzen a szintén sokszínű tanári kar.
Mr. Meyers (Pintér Tibor) egy rasztasapkás, laza, mégis bölcs elgondolásokkal rendelkező tanár: ?az érzelmek a dráma rostjai?? ha csak egy mondását akarom idézni. Üdítő szereplője volt a musicalnek.

fame2

Miss Esther Sherman (Lőrincz Andrea) szigorú, régi vágású angoltanár, aki nagyon szereti a diákjait annak ellenére, hogy néha úgy tűnhet, hogy nagyon kemény velük.
Az a néző, aki már látta ezt a darabot bizonyára észrevette, hogy Ms. Greta Bell, a balett-tanárnő mennyire férfias jelenség volt ezen az estén. Ennek magyarázata egyszerű: az este nagy meglepetéseként erre a szerepre Bencze Sándor ugrott be, aki remekül kiállta a próbát. Szerepe szerint nagy szenvedéllyel rajong mindenféle stílusú táncért. Vallja, hogy a tánc az élet útja, nagyon védelmező tanerő és töretlenül hisz a diákjaiban.
Megtapasztalhattuk, ha valaki jó színész, akkor mindegy, hogy férfi vagy női szerepet osztanak rá, a cél ugyanaz. Meggyőzni és elbűvölni a közönséget.

fame4

Ezen az estén ez neki és minden ifjú színésznek is sikerült. Nekik már nem kell kijárniuk az iskolát, bátran és magabiztosan állhatnak a nagyszínpadokra bárhol a világban.

Kapcsolódó videóink:


Guzmics Júlia