Kétnapos jubileumi rockfesztivált szerveznek Sitkén

Kettős jubileumra készül a Sitkei Rockfesztivált szervező Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület. A vasi szervezet idén ünnepeli megalakulásának 35. évfordulóját, és immáron a 35. jótékonysági rockfesztivált rendezi meg a Kálvária-kápolnánál augusztus 25-26-án. A jubileumi programot sajtótájékoztató keretében ismertette az új elnökség. Régi ismerősök, jubiláló együttesek, új arcok is érkeznek az országos hírű rockfesztiválra.

A sitkei Kálvária-kápolnában jelentette be az egyesület megújult elnöksége, hogy kétnapos fesztivállal ünneplik a jubileumi évet. Színvonalas felhozatalt és számos újdonságot ígérnek a 35. Sitkei Rockfesztivál látogatóinak.

A sajtó képviselőit Kovács Ferenc, az egyesület elnöke köszöntötte. Felelevenítette az 1871-ben felszentelt kissitkei Kálvária-kápolna felújításának történetét, amely az 1980-as években kezdődött. Kiemelte Balázs Fecó szerepét, aki nélkül nem jöhetett volna létre a kápolna megmentése, a Sitkei Rockfesztivál.

– A megújult elnökség célja, hogy az elődök által lefektetett értékeket, hagyományokat tovább éltetve innovációkkal öregbítse Sitke, a kápolna, a rockfesztivál hírnevét – hangsúlyozta Pénzes László, az egyesület ügyvezető elnökhelyettese, aki öt pontban összegezte a 2023. évi újdonságokat.

Az egyesület számára nagy megtiszteltetés, hogy több neves támogató is csatlakozott céljaik megvalósításához.

A Sitkei Rockfesztivál történetében először online jegyelővételre is nyílik lehetőség. A fesztivál látogatói a Tixa.hu rendszeren keresztül vásárolhatják meg az Early bird (első 100-100 db jegy), illetve az elővételes jegyeket. Az elnökhelyettes kiemelte bár a költségek növekedtek, az egyesület próbálta alacsonyan tartani a jegyárakat, ezt részben a támogatók hozzájárulása tette lehetővé. Sitke továbbra is egy családbarát fesztivál, a 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés. A sajtótájékoztatót követően el is indult az online jegyértékesítés a 35. Sitkei Rockfesztiválra.

Jegyárak:
1 napos Early bird 6.000 Ft

1 napos elővételi belépő ára: 7.000 Ft

1 napos helyszíni belépő ára: 8.000 Ft

 

2 napos Early bird jegy 12.000 Ft

2 napos elővételi belépő ára: 13.000 Ft

2 napos helyszíni belépő ára: 15.000 Ft

A szervezők a fesztiválozók biztonságára is nagy figyelmet fordítanak. Ennek részeként a teljes nézőtér megvilágítását tervezik, szabályozottan, a koncertélményt nem csökkentve. Így könnyebben és biztonságosabban tudnak a látogatók a domboldalon közlekedni a fellépések szünetében.

Pénzes László végezetül emlékeztetett, a Sitkei Rockfesztivál egy jótékonysági koncert, a bevételt elsősorban a kápolna felújítására, karbantartására fordítják a szervezők. Az egyesület célul tűzte ki, hogy következő lépésként a kétoldali ívelt lépcső felújítását valósítják meg, melyhez adományokat is fogadnak.

A kápolna felújítási munkálatairól Puklerné Kovács Erika okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök adott tájékoztatást.

Elmondta, hogy a közelmúltban elkészült Balázs Fecó emléktáblája, a színpad, valamint a színpadra vezető lépcső felújítása. Az egyesület pótolta elődei nagy adósságát és elkészült a térburkolat, amely a kápolna használhatóságát jelentős mértékben emeli, ráadásul akadálymentes. A csapadékvíz elvezetés is megújult a felső szinten.

– Jelenleg a legsürgetőbb feladat a kápolnához vezető kétoldalt lévő kissé megtört lépcső felújítása. Ezzel a felújítással a kápolna eredeti pompájában fog mutatni – hangsúlyozta.

A 35. jubileumi rockfesztivál programtervét Sebesi Sándor elnökségi tag ismertette.

– Vannak régi, régi-új, és elsősorban az amatőr zenekarok között teljesen új fellépők, amit a jövőben is fontosnak tartunk, hiszen szükség van a fiatal rockbandákra – fogalmazott.

A pénteki napon fellép a Susie & the Pills, a Leander Kills, az Ossian, és a Totális Metál – Pokolgép Évek.

Szombaton a Hamuzákis, az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Lord, a Beatrice és a Zorall koncertezik Sitkén.

Az eseménnyel kapcsolatos bővebb információk elérhetőek a fesztivál megújult honlapján: www.sitkeirockfesztival.hu

 

Részletesebb programajánló:

Pénteken 17:30-kor csapnak a húrok közé a székesfehérvári Susie and the Pills együttes tagjai, akik alternatív rockzenével, helyenként punkos stílusjegyekben alapozzák meg a hangulatot a 18:30-kor kezdő Leander Kills zenekarnak, akik a fesztivál történetében először látogatnak el Sitkére. Őket követi majd az Ossian 20 órától, akiket már nem kell bemutatni a kálváriakoncertek közönségének. A péntek estét 21:30 órai kezdettel a Totális Metál zenekar zárja, a zenekartól már megszokott magasszíntű zúzással.

Szombaton 14 órától a Hamuzákis zenekar fogja felforrósítani a hangulatot. Őket követi majd egy szintén új fellépő, az Echonald együttes 15 órai kezdettel. A Red Rockets zenekar már ismerős lesz a közönség számára. Ők kezdenek 16 órakor. A Tűzkerék XT formáció, Radics Béla zeneiségét megidéző együttes, 17 órai kezdettel foglalja el a színpadot. Az estét a Mobil Mánia kezdi 18:30-kor Vikidál Gyulával a soraiban.

Az elmaradhatatlan Lord együttes az 50 éves fennállása alatt szinte sosem hiányozhatott a műsorból, ők 20 órakor csapnak a húrok közé. Nagy Feró és a Beatrice szintén jubileumi évében látogat el ismét Sitkére. A zenekar 45 éve koptatja a rockfesztiválok színpadjait. 21:30-tól énekelheti majd a közönség a jól ismert slágereket. Az estét és egyben a fesztivált a Zorall zárja majd 23 órai kezdettel.

– tájékoztatott Czupor Szilvia, az egyesület titkára –

Fotó: Benkő Sándor

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons