A mazsorettek megnyitották a nyári főtéri szezont

A nyár közeledtének biztos jele Sárváron, hogy elkezdődik a Kossuth téri, esti programsorozat. Szóval, lehet hangolódni, a bátrabbak elrakhatják a szekrény mélyebb részeire a melegruhákat, mert ma este a Sárvári Mazsorett Együttes átvágta a képzeletbeli szalagot, és elindította az idei évi szériát.

mazsi4
Fotók: Benkő Gábor

Nem változott a korábbi évek forgatókönyve, a műsorok este nyolckor startolnak, a mazsorettek mai 18 órás kezdése kivétel volt, amit megérthetünk, hiszen az együttes valamennyi korcsoportja szerepelt a nyitónapon, beleértve a legkisebbeket, a Tündér és Táncoló talpak különítményt is, az ő korukban pedig este nyolckor már minimum túl kell lenni a fogmosáson. (Szükségük is van a pihenésre, hiszen a jövő hétvégén újra csúcsformát kell majd hozniuk a Mazsorettfesztiválon.)

mazsi7

Korlátozott számban ülőhelyek (érdemes korán érkezni), jó hangosítás ezévben is adottak, és a nyitónapon úgy tűnt, nem kell különösebben aggódni a látogatottság miatt sem, hiszen megnyugtatóan sokan összesereglettek a városlakók megnézni a lányokat, elnyalni egy fagyit, letörölni az időnként arcukba permetező szökőkútvizet.

mazsi10

Mostantól aztán csaknem folyamatos a program, néhány „lyukas” nap lesz csak, ezeket leszámítva minden csütörtökön, minden pénteken, minden szombaton hangos lesz a Főtér egészen a Nemzetközi Folklórnapok idejéig, augusztus közepéig. A pontos és részletes programot a fotók alá linkeljük a gombra, de a Sárvári Nyár nevű színes nyári programfüzet utolsó előtti oldalán is megtalálhatják. Programfüzetet a művelődési központ kollégái egyébként a Kossuth téri estéken is szívesen adnak az érdeklődőknek.

? Benkő Gábor ?

A Kossuth téri nyári programok részletes időrendje