Megérkezett Kapolcsra a nyár – elstartolt a Bondoró

Másfél év fesztiválmentes időszak végét hozta el a Bondoró a kultúrára éhezőknek. Az utcaszínház-fesztivál idén harmadik alkalommal tölti meg Kapolcs utcáit élettel.
A Bondoró Főnixmadara – Fotó: Kereszty Gábor – A galériához kattintsanak a képekre!
A visszatérő szereplők régi ismerősként köszöntötték a Kapolcsra látogatókat, de sok új arccal is találkozhattunk a vásári forgatagban. Idén több külföldi vendégművészt is elhoztak nekünk a szervezők – francia, olasz, belga produkciók színesítik a programot.
Nicolas Fraiseau artistaműsora – Fotó: Kereszty Gábor – A galériához kattintsanak a képekre!
Nekünk sárváriaknak Szarka Fedor Guido festőművészként él az emlékeinkben – a Bondoróra látogatók azonban Mimuidoként találkozhatnak vele, ahogy a faluhídon szórakoztatja az arrajárókat.

 

Mimuido a Mindenrekellő – Fotó: Kereszty Gábor – A galériához kattintsanak a képekre!
A nemzetközi programok tanulsága csodásan egyértelmű: egy igazán jó történetmesélőnek nincs szüksége szavakra, vagy közös beszélt nyelvre. A gesztusok, mozdulatok, vagy épp a zene nyelvén a legkisebbek is tökéletesen értenek.
Csillagpásztor – Fotó: Kereszty Gábor – A galériához kattintsanak a képekre!
A Ledpuppets Fény-Báb-Színház a távoli Japánból hozta el „A lebegő világ képei” című előadását. A tökéletes atmoszférát, a tengeri éjszakát, a keleti hangszerek és a világító bábok hozták létre. És hogy a történet szereplői, és a ragyogó tengeri élőlények a levegőben vagy a tengerben úsztak? A mese szempontjából lényegtelen, a közönség teljes áhítattal izgulta végig a történetet.
A lebegő világ képei – Fotó: Kereszty Gábor – A galériához kattintsanak a képekre!
A Bondoró olyan, mint egy rég látott ismerős – megvannak azok a jellemzői, amikre oly szívesen emlékeztél (a fényfestéses utcák, a csíkos-pöttyös ruhás művészek, a bábosok és cirkuszosok vidám kavalkádja) mégis, újra és újra meglep, elbűvöl, és kacagásra csábít. Merüljenek el velünk – ígérem, megéri! Vasárnapra még önök is ideérhetnek!
Koszorús Veronika