Naprakészebb, teljesebb lesz a Sárvárikum.hu – Jelentős újítások a programmagazin háza táján

Ahogy a Sárvárikum hűséges követői már értesülhettek róla, a két éve avatott új arculat és honlapmotor bejáratása után ismét jelentős fejlesztéseket készítettünk elő a honlapunkon. Számba véve, hogy a magazinunk elsődleges célja a naprakészség és a Sárváron belüli programokra értett teljességre való törekvés, a honlap és a közösségi média közötti sokkal szorosabb kapcsolat kialakítása mutatkozik a legjobb megoldásnak e cél eléréséhez.

Mi változik?

A Sárvárikum.hu motorházteteje alatt történt a változások javarésze. Az olvasó mindezekből annyit fog észlelni, hogy a magazin – egy hamar megszokható arculati átalakítás mellett – sokkal gyakrabban frissül majd, nagyon hamar reagál majd új eseményekre azok beharangozásával, ráadásul teljesebb kínálatot, a megszokott színvonalú fényképes, videós tudósításokat és természetesen a korábbi évek archívumát is biztosítja.

A tartalmak (események, fotóalbumok) javarészének böngészése tehát a saját portálunkról továbbra is lehetséges, megnyitásuknál viszont egyes esetekben a fecebook megfelelő oldalára irányít majd át a rendszer. Ennek oka, hogy a sárvári programszervezők már annyian jelen vannak maguk is a facebookon saját maguk által létrehozott nagyszámú eseményeikkel, hogy ezeknek a Sárvárikumra történő külön, egyenkénti átmásolgatása már nem csak megengedhetetlenül hosszadalmas, de ésszerűtlen feladat is lenne.

Kiközvetítés

Így az események esetében a Sárvárikum Programsorolója egyfajta fókuszpont lesz a továbbiakban, ahová ezek a programajánlók befutnak, és egy helyre összeszedve tanulmányozhatók akár sárváriak, akár kimozdulni vágyó turisták számára. Csak gondoljon bele a kedves olvasó, hogy ezzel a módszerrel azonnal értesülni fog a tervezett programokkal kapcsolatos esetleges változásokról is, nem lesz többé átfutási idő, hiszen a Sárvárikum csak összpontosítja, rendszerezi és kiközvetíti őket. (Hogyan kerülhet be az én eseményem is a Programsorolóba?)

Fotóalbumok

Nagyon népszerűnek számítanak a Sárvárikum munkatársainak fényképgalériái, amelyek 2018-tól szintén átkerülnek a közösségi oldalra. Előzetes tájékozódás és tesztelés után a gyakorlat igazolta azt az előfeltételezésünket is, hogy ezen a csatornán keresztül több követőnkhöz eljutnak a galériák, és – ami igencsak fontos – olyanokhoz is, akik még nem voltak követők. A médiatartalmak facebook-ra való teljes kihelyezésétől azt várjuk, hogy gyorsabban növekszik majd tovább a Sárvárikum olvasói közössége.

Ami nem változott

A Sárvárikumot létrehozó elvek a régiek. Kultúrát, programokat, lehetőségeket, releváns híreket szeretnénk online közvetíteni a rendelkezésünkre álló módszerekhez mért legnagyobb hatékonysággal. A híreken, beharangozókon túl természetesen továbbra is jelentkezünk a továbbiakban is saját tartalmakkal is – és itt nem csak a fotókra és videókra kell gondolni, hanem a szöveges jellegű megjelenésekre is, mégha ezek számban minden bizonnyal alulmaradnak majd az előbbiekhez képest.

Nem feltétel az olvasáshoz a facebook-fiók

Végszóként fontos megjegyeznünk, hogy a szóban forgó változások, a közösségi oldalas összekapcsolás nem jelenti azt, hogy a Sárvárikumon megjelenő tartalom megtekintéséhez ezentúl feltétel lesz, hogy az olvasó rendelkezzen a közösségi oldal regisztrációjával. Mivel a Sárvárikum facebook-oldala nyilvános, a rajta található tartalom is olvasható bárki számára, függetlenül attól, hogy tagja-e a facebook-közösségének. A megtekintésen túli egyes funkciókhoz viszont már szükséges a regisztráltság, úgy mint az új, közösségi oldalas archívumban való kereséshez és a bejegyzések utáni hozzászólásokhoz.

Bízunk benne, hogy az újítások és az azoknak köszönhető frissességbeli színvonalemelkedés minden olvasónk tetszését elnyeri majd, és nem tétováznak ajánlani a Sárvárikum.hu-t – akár Sárváron, akár más városban, akár külföldön élő – ismerőseiknek, rokonaiknak is!