Pénteken rajtol a Bondoró fesztivál Kapolcson

Kapolcs már évtizedek óta állandó szereplő a kulturális programok térképén, ám kevesen tudják, hogy a falu már harmadik éve ad otthont a Bondoró Utcaszínház Fesztiválnak. A cirkuszok, bábosok, mímesek, gólyalábasok színe java gyűlik össze, hogy elkápráztassa a nagyérdeműt!

A három napon színes programok, utcaszínházi, bábos, és cirkuszi előadások várnak mindenkit. A Ledpuppets társulat világító bábokkal kalauzol a mesés Japánba, a Les Hommes Penchés francia artistaelőadással kápráztat. Az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció messzi birodalmak királynőit öltözteti lángokba – és ez csak egy csipetnyi a három nap programjaiból.

A gyerekeket és az alkotókedvű felnőtteket számos workshop és bütykölde várja. Vízgraffityt festhetünk Szarka Fedor Guidóval, a Babra Műhelyben mi is múzsacsókot kaphatunk és ékszereket készíthetünk, a Bohém Tanyán a textil újrahasznosításba fonódhatunk be.

A három nap alatt, három helyszínen, húsz koncert vár minket. Lesz örömzene és élménydobolás, interaktív jazzkoncert, ír kocsmazene éjszakábanyúlóan. Fellép többek közt a Firkin, a Sena Live Band és a Gypo Circus.

A programok védettségi igazolvány nélkül látogathatóak, az egyes helyszíneken ötszáz fő tartózkodhat a jelenlegi szabályozásnak megfelelően! Fesztiválozzunk felelősséggel!

A részletes programért látogassanak el a Bondoró weboldalára! Találkozzunk idén is Kapolcson!

Kép és szöveg: Koszorús Veronika