Sárvári Mazsorettek legújabb országos sikere

Hetedik alkalommal rendezték meg október elején, a „Stefánia” Országos Ifjúsági Mazsorett Fesztivált, amelynek kivételesen a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Központ adott otthont.

A csinos mazsoretteket, akik három korosztályban, két kategóriában mutatták beprogramjukat a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség által delegált szakmai zsűri értékelte. Budapestről, Kapuvárról, Kiskőrösről, Sárvárról és Törökbálintról érkeztek együttesek. A Sárvári Mazsorett Együttest a Csillag és Csillagszem csoport képviselte. A határozott, kidolgozott fellépés meghozta gyümölcsét, hiszen kimagasló eredményt értek el valamennyien.

A Csillag csoport show és pom–pon kategóriában egyaránt arany oklevelet, a Csillagszem csoport kiemelt arany oklevelet nyert, nagy sikert aratva a nagy létszámú közönség előtt. Bakodi Csenge határozott előadásával az első korcsoport tambur díját érdemelte ki. Október közepén a Sárvári Mazsorettek másik két csoportukkal a XIII. Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztiválon szerepeltek, a Petőfi Sándor Művelődési Ház színháztermében. Debrecenből, Kiskőrösről. Kiskunfélegyházáról, Soltról, Nádudvarról és Sárvárról neveztek együttesek.

A sárváriak legifjabb csoportja, a Rózsaszínpárduc nagy izgalommal lépett színpadra, s lelkes, vidám előadásuk arany oklevelet érdemelt. A Gyöngyszem csoport show és pom–pon kategóriában egyaránt kiemelt oklevelet nyert.

A lányok mindkét fesztiválon boldogan vették át az okleveleket, serlegeket, ajándékokat, majd sok–sok élménnyel gazdagodva indultak haza. A fesztiválok óta nagy szorgalommal, örömmel készülnek a csoportok a XXIII. Mazsorett Gálára. Az ünnepi díszbe öltöztetett Tinódi Gimnázium tornacsarnoka 2018. december 8–án 16.30 órakor nyitja meg kapuit, hogy 17 órakor kezdetét vegye a mazsorett show, ahol a sárvári együttes valamennyi csoportja és partnerzenekaruk, a Kanona Band is fellép.

Forrás: Csikós Györgyné művészeti vezető