Sárvári vonatkozású, zenei témájú kötet született Gróf István tollából


Fülig a zenében – A blues, a jazz, a rock és a folk világa a Mississippi-deltától a Rába völgyéig. Ezen a címen jelent meg Gróf István kötete, amelyben a felsorolt zenei műfajokhoz kapcsolódó (írott vagy elektronikus médiumokban megjelent) írásait gyűjtötte csokorba – 31 év terméséből merítve. A kötet legterjedelmesebb fejezetét (a hét közül) koncertbeszámolók teszik ki (121 megjelent írás), de találunk benne lemez- és filmkritikákat, interjúkat is.

A zenei élmények egy jelentős része sárvári eseményekhez, főként a Nádasdy-vár Valami Jazz Sárváron koncertsorozatának állomásaihoz kapcsolódik, de a szombathelyi rendezvények sem maradnak ki a kötetből, összességében a publikációk több mint 60%-a Vas megyei vonatkozású. Oldalunk, a Sárvárikum is érintett: a könyv 36 olyan zenei tudósítást szemléz, amelyek korábban nálunk jelentek meg, és a fotóillusztrációi egy részét is fotósaink készítették.

A 640 oldalas, elegáns, vaskos kötetet érdemes átlapoznia minden Vas megyei (és nem Vas megyei) zenerajongónak. Széles merítésével, műfaji sokszínűségével dokumentumértékű kiadvány. A kötet beszerezhetőségével kapcsolatban itt tájékozódhat »