Újabb sárvári hanglemez készült el – néhány pedig érkezőben

Piano Solo Music címmel jelenik meg hamarosan Dörnyei Roland nagylemeze. A helyi zongoristát a legtöbben talán a Sárvári Oratórikus kórus produkcióinak kísérőjeként ismerhették meg a sárváriak közül, bár számos egyéb színpadi produkcióban is közreműködött, a városba látogató turistákat pedig a Spirit Hotel hivatásos zenészeként bűvöli el rendszeresen.

dr-cover-160411.cdr

Az új lemez bemutatója is itt, az ötcsillagos szállodában lesz május 15-én. A már régóta esedékes debütáló albumról az előadó elmondta, hogy – mivel bemutatkozó anyagról van szó – a válogatásnál első sorban a műfaji változatásságot tartották szem előtt, és a jazz standardektől kezdve a könnyedebb, melodikus tételeken át a filmzenékig mindenféle vizekre elkalandozik a kiadvány. A korongról és a hozzá kapcsolódó előkészületekről bővebben is beszélgetünk majd Dörnyei Rolanddal, az interjút itt, a Sárvárikumon olvashatják majd.

dornyei_roland_spirit
Fotó: Auer Gábor

Úgy tűnik, 2016 kedvez az új hangzóanyag-megjelenéseknek. Dörnyei Roland nagylemeze mellett idén jelenik meg a Gátnál zenekar Szihám című, ötszámos EP-je és a B.A.D. együttes három dalt tartalmazó EP-jének elkészülte is nyár közepére várható.

A lemezbemutató rendezvény részletei