Sárváron is áthalad majd idén a Tour de Hongrie mezőnye

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2016-ban június 28-án – az elmúlt évhez hasonlóan ismét – Nyugat-Magyarországról rajtol. A nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve összesen 700 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Idén 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 25 ország 120 kerekese áll majd rajthoz a Magyar Körversenyen.

tdh_sarvar-01
Fotó: Wawrzsák Zsolt

A 2016-os útvonalat a főszervező, Eisenkrammer Károly mutatta be a sárvári sajtótájékoztatón. A Tour de Hongrie prológjának, vagyis a rövid, másfél kilométeres egyéni időfutamnak – akárcsak tavaly – Szombathely belvárosa ad otthont. Másnap, 29-én, az első szakasz során a fertődi Eszterházy-kastélyból indulva Keszthelyre, a Festetics-kastélynál felállított célig jut el a mezőny. Ekkor áthaladnak Sárváron is. A harmadik versenynapon Keszthely és Siófok közötti etapra kerül sor, a cél a jellegzetes siófoki víztorony tövében lesz.

tdh_sarvar-04
Fotó: Wawrzsák Zsolt

Július elsején Cegléd központjában lesz a harmadik szakasz rajtja. Az alföldi, teljesen sík szakaszon látványos mezőnysprint várható a Karcagon felállított célban. Innen indul július 2-án a viadal királyetapja, a karaván Magyarország legmagasabb csúcsán, a Kékestetőn zárja ezt a szakaszt. A zárónapra a Gyöngyös és Budapest közötti mezőnyverseny marad, a hagyományoknak megfelelően 2016-ban is a Fővárosban, a Budai Várban fejeződik be a hatnapos Tour de Hongrie.

tdh_sarvar-06
Fotó: Wawrzsák Zsolt

A sajtótájékoztató után a versenyt népszerűsítő látványos show települt ki a Kossuth térre, ahol kerékpáros akrobata-mutatványokat is megnézhettek a sárváriak. A Tour de Hongrie sárvári áthaladásával kapcsolatos további információkat a Sárvári Kerékpár Egylet honlapja fog majd közvetíteni.