Szavak nélkül imádkozók – nyugdíjas kórusok találkoztak

Sűrű volt a délután június 5-én a Nádasdy-várban. Alig ért véget a Városi Néptáncgála, máris egy másik rendezvény következett: nyugdíjas kórusok baráti találkozóját tartották meg a művelődési központ folyosóján.

nyugdijas_kous
Képünkön a sárvári nyugdíjas kórus

Stieber Józsefné a rendezvény bevezetőjében arról beszélt, mennyire fontos dolog az éneklés az emberi kapcsolatok, barátságok szempontjából is, a közös dalolásnak mindigis nagy összetartó, közösségkovácsoló ereje volt, majd felidézte Máhr Tivadar alpolgármester tavalyi megnyitó szavait, amelyek szerint, Isten azért teremtette a zenét, hogy az emerek szavak nélkül is tudjanak imádkozni. A találkozót idén is köszöntötte az alpolgármester, majd következtek a produkciók: Csóka Bella Zsóka ifjú énekes tiszta dala után a színpadon fellépett a Káldi Asszonykórus, a Bogyoszlói Férfi Dalkör és természetesen a házigazda Sárvári Nyugdíjas Kórus.

Kisvideónkon a Káldi Asszonykórus műsorából látható rövid részlet. Az 1994 óta működő társulat Kodály, Bartók, Barsi Ernő, Pesovár Ferenc és Békefi Antal gyűjtéséből származó népdalokat énekel, de a káldi templomban egyházi dallamokat is rendszeresen előadnak. A videóban Békefi Antal által gyűjtött pápai és vasi népdalok hallhatók.