Újra szól a blues a Sárvár Rádióban – Gróf István műsorsorozata

Az Isis Rádió, a Rádió Szombathely és a soproni Nap Rádió adásai után visszatér „szülővárosába” Gróf István blues-történeti sorozata, „A Blues mesterei”. Az adás egyelőre kéthetente vasárnap 22 órai kezdettel lesz hallható a 96.5 hullámhosszon.

(b–j): Horváth Attila (www.bluesvan.hu), Little G. Weevil, Gróf István

A több mint 100 adást felölelő műsor a több mint 100 esztendős műfaj történetén vezet végig. A Memphis-, avagy a Mississippi-blues, majd a Chicago-, avagy az elektromos blues fekete mestereinek bemutatása után a ’60-as évek eleji Londonba, fehér zenészek közé rándulunk át, a brit R&B, rock- és progresszív-blues zenéjének megismerése céljából.

(b–j): Gróf István, Eddie Shaw (a Howlin’ Wolf szaxofonosa)

A harmadik részben visszacsatolás történik a ’60-as, ’70-es évek Amerikájába, míg a negyedik nagy blokk a ’80-as évektől napjainkig tart. Azaz: Robert Johnsontól Muddy Watersen át Mick Jaggerig, Eric Claptonig, majd Janis Joplin, Buddy Guy világát felidézve eljutunk a máig, a Z.Z.Topig, Joe Bonamassáig. A műsort nemcsak szerkeszti, hanem vezeti is Gróf István, e műfaj beavatottja. ‘A Blues mesterei’ vár minden zenerajongót tehát a Sárvár Rádió hullámhosszán, a 96,5-ön vasárnap esténként!